2014-09-04 12:33:32
Φωτογραφία για Επιστρέφει για επενδύσεις στην ασφάλιση το καναδικό fund Fairfax
Στόχο ασφαλιστική εταιρία στην Ελλάδα έχει το καναδικό fund Fairfax, που πριν λίγους μήνες εξαγόρασε την Praktiker Ηellas Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται η ιστοσελίδα voria.gr ο επικεφαλής του Fund , Πρεμ Γουάτσα έρχεται στη χώρα μας για να κλείσει άλλη μια δουλειά.

Από τις πηγές που επικαλείται το δημοσίευμα στόχος της επόμενης δουλειάς στην χώρα μας του Καναδικού fund θα είναι ο κλάδος της ασφάλισης .

Μάλιστα εικάζεται ότι μπορεί να υπάρξουν εξελίξεις μέσα στο επόμενο δεκαπενθήμερο και αναφέρεται στην περίπτωση της ασφαλιστικής Eurolife, που είναι θυγατρική της Eurobank .

Ωστόσο πηγές του ασφαλιστικού κλάδου θεωρούν πρόωρη μια τέτοια κίνηση της Εurobank ή ακόμα και της Εθνικής Τράπεζας για την Εθνική Ασφαλιστική , αφού μετά την πώληση της ΑΤΕ Ασφαλιστικής στην Ergo ,είναι οι μόνες τραπεζικές ασφαλιστικές εταιρίες στην Ελληνική αγορά .

Η πώληση των δύο παραπάνω ασφαλιστικών εταιριών είναι σε συνάρτηση της πορεία από την ανακεφαλαιοποίηση των μητρικών Τραπεζών, τα Stress Test αλλά και το προσδοκώμενο τίμημα για τις ίδιες τις τράπεζες.


Και μπορεί μεν η Eurolife να είναι πιο ελκυστική σε επενδυτικά Funds, ωστόσο δεν προκύπτουν κάποια δεδομένα που μπορεί να επισπεύσουν μία τέτοια κίνηση.

Τέλος στην αγορά ακούγεται ότι υπάρχει ενδιαφέρον και για το ποσοστό στο μετοχικό κεφάλαιο που κατέχει η Τράπεζα Πειραιώς στην Ευρωπαϊκή Πίστη . Η τράπεζα κατέχει το 32,55% των μετοχών της ασφαλιστικής και είναι η μόνη μετοχική συμμετοχή της μετά την πώληση της ΑΤΕ Ασφαλιστικής σε ασφαλιστική εταιρία.
Πηγή
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ