2014-09-04 16:27:33
Φωτογραφία για ΝΤΑΡΝΤΕΝ : ΤΩΡΑ ΘΑ ΕΧΩ ΜΑΖΙ ΜΟΥ ΤΟΝ ΚΟΚΚΙΝΟ ΣΤΡΑΤΟ!
Ο Ντάρντεν εντυπωσιάστηκε από την ατμόσφαιρα στο ΣΕΦ και τόνισε πως φέτος θα έχει τον... "κόκκινο στρατό" στο πλευρό του.

"Στην θέση "3" είμαι περισσότερο αποτελεσματικός", είπε μεταξύ άλλων.

Στην εφημερίδα "ΦΩΣ" μίλησε το νέο μεταγραφικό απόκτημα του Ολυμπιακού, Τρεμέλ Ντάρντεν. Ο Αμερικανός φόργουορντ αποθέωσε τον κόσμο του Θρύλου, τον οποίο, πλέον, θα έχει στο πλευρό του, σχολίασε πως είναι περισσότερο αποτελεσματικός στη θέση "3", αναφέρθηκε στις περασμένες αναμετρήσεις με την Ρεάλ και μίλησε για το Θρύλο ενόψει της νέας σεζόν.

Αναλυτικά:

Ποιες ήταν οι σκέψεις σου πέρσι για τον Ολυμπιακό όταν έπαιξες εναντίον του σε 5 ματς με την φανέλα της Ρεάλ και πως νιώθεις τώρα που είσαι μέλος του;

"Παίζαμε με τους back to back Πρωταθλητές Ευρώπης και ξέραμε πως είναι μια δύσκολη σειρά. Για να βγάλεις νοκ - άουτ μια τέτοια ομάδα πρέπει να παλέψεις σκληρά. Ξέραμε πως θα δώσουμε μάχη, όπως και έγινε τελικά, αφού όλα κρίθηκαν στο 5ο ματς. Ήλπιζα απλά πως θα βρούμε τις δυνάμεις να παίξουμε όσο το δυνατόν καλύτερα απέναντι στον Ολυμπιακό που ήθελε να υπερασπιστεί το στέμμα του. Τώρα που είμαι εδώ νιώθω χαρούμενος που μου δίνεται η ευκαιρία να παίξω σε μια ομάδα που έχει πάντα υψηλούς στόχους, που θέλει νίκες και τρόπαια.


Ξέρεις, δεν είναι εύκολο να συμβαίνει αυτό συχνά. Ο Ολυμπιακός είναι μια ομάδα που μάχεται, που έχει καρδιά και κοιτάζει πάντα προς την κορυφή. Κι εγώ είμαι εδώ για να ανταγωνιστώ στο υψηλότερο επίπεδο. Να βοηθήσω την ομάδα με οποιονδήποτε τρόπο μπορώ να πετύχει τους στόχους της. Είμαι ευτυχισμένος που βρίσκομαι εδώ και ελπίζω να παρέχω στην ομάδα την ενέργεια και την προσπάθεια που χρειάζεται στον δρόμο προς τους τίτλους".

Ο Ολυμπιακός είναι μια ομάδα που αναζητά συνεχώς τις νίκες και τους τίτλους. Το γεγονός αυτό σε κάνει να νιώθεις πίεση ή σου δίνει έξτρα κίνητρο;

Σε όλη την καριέρα μου είχα την ευλογία να αγωνίζομαι σε ομάδες που πάλευαν για υψηλούς στόχους. Όταν ήμουν στο Βέλγιο έπαιζα στην Σαρλερουά, που για την χώρα είναι μια μεγάλη ομάδα και θέλει κάθε χρόνο το πρωτάθλημα αλλά και έναν πρωταγωνιστικό ρόλο στο Eurocup.

Απαιτήσεις υπήρχαν και στην Νανσί, το ίδιο και στην Λιθουανία, μια χώρα άκρως μπασκετική, με την φανέλα της Ζαλγκίρις. Αν είσαι προετοιμασμένος σωστά, θα τα καταφέρεις. Κάθε παιχνίδι που παίζω, αγωνίζομαι για τον Θεό. Επομένως πρέπει να δίνω το 100% των δυνάμεων μου, να προσπαθώ σκληρά, να κοντρολάρω την συμπεριφορά μου. Όταν το κάνεις αυτό τα αποτελέσματα είναι ορατά.

Ναι, φυσικά και υπάρχει πάντα η πίεση της νίκης. Αλλά ποια ομάδα δεν θέλει πάντα να κερδίζει; Δεν υπάρχει παίκτης που μπαίνει στο παρκέ και να σκέφτεται κάτι διαφορετικό από την νίκη. Αν έχεις την ενέργεια, την σωστή συμπεριφορά, αν δίνεις πρώτος το παράδειγμα, τότε έχεις καλές πιθανότητες να φεύγεις νικητής μετά από κάθε ματς που δίνεις.

Ο Ολυμπιακός έφτασε δύο συνεχόμενες φορές στην κορυφή της Ευρώπης έχοντας ως μεγαλύτερο όπλο του το ομαδικό πνεύμα. Θα χαρακτήριζες τον εαυτό σου παίκτη ομάδας;

Ναι, 100%! Αυτό που έχει σημασία είναι η ομάδα και οι επιτυχίες. Τα πάντα εξαρτώνται από το τι χρειάζεται η ομάδα. Κάθε βράδυ δεν είναι το ίδιο. Δεν θα κάνεις πάντα τα ίδια πράγματα. Σε ένα ματς θα χρειαστεί να παίξω πολύ σκληρή άμυνα, σε άλλο να κατεβάσω πολλά ριμπάουντ, σε κάποιο άλλο ενδεχομένως να δώσω στην ομάδα μου πόντους. Δεν με ενδιαφέρουν τα στατιστικά μου. Δεν είμαι τέτοιος τύπος. Με ενδιαφέρει μόνο τι θέλει η ομάδα και ο κόουτς από εμένα.

Ίσως ένα βράδυ μου ζητήσει να προσαρμόσω το παιχνίδι μου σε έναν αντίπαλο, να τον κυνηγάω παντού, να παίξω την πιο σκληρή άμυνα που μπορώ και να μην πάρω ούτε ένα σουτ στο ματς. Αυτό θα κάνω, δεν θα σκεφτώ τίποτε άλλο. Γι' αυτό είμαι εδώ. Οποιαδήποτε κι αν είναι η κατάσταση να βοηθήσω τους συμπαίκτες μου και μαζί να φτάσουμε στην νίκη. Δεν είμαι ο τύπος που έχει την δική του ατζέντα και λέει "εγώ θέλω να κάνω αυτό κι εκείνο στο γήπεδο". Θα κάνω αυτό που έχει ανάγκη η ομάδα και ο κόουτς. Και πάντα θα προσπαθήσω να το κάνω όσο καλύτερα γίνεται, δίνοντας όλη μου την ενέργεια προκειμένου να μείνουμε στην σωστή πορεία.

Με τον ερχομό σου η περιφέρεια του Ολυμπιακού γέμισε. Σε έχουμε δει να παίζεις τόσο στο "3", όσο και στο "2". Που αισθάνεσαι πιο άνετα;

Νομίζω πως όταν αγωνίζομαι σαν small forward, νιώθω καλύτερα. Τα στοιχεία μου κουμπώνουν περισσότερο σε αυτή την θέση. Από το κολέγιο μέχρι σήμερα εκεί μπορούσα να αποδώσω στο μάξιμουμ. Εφόσον χρειαστεί, θα παίξω και σαν shooting guard. Στο "3" είμαι πιο αποτελεσματικός αλλά όπως σου είπα θα κάνω ότι μου ζητήσει ο κόουτς. Αν μου ζητήσει να παίξω σέντερ για να κερδίσει η ομάδα, τότε είναι απλό: θα παίξω σέντερ για να κερδίσει η ομάδα. Δεν με πιστεύεις; Αν χρειαστεί, θα εκπλαγείς... (γέλια). Σοβαρά τώρα, είμαι εδώ για να κάνω ό,τι χρειαστεί η ομάδα μου.

Θα θυμάσαι προφανώς τους φίλους του Ολυμπιακού και πόσο έντονα ζουν το παιχνίδι στις εξέδρες. Ανυπομονείς να παίξεις γι' αυτούς;

Ασφαλώς και θυμάμαι το πάθος με το οποίο ζουν το παιχνίδι. Και θέλω να είμαι στο πλευρό της ομάδας όταν οι οπαδοί μεταφέρουν το πάθος σε αυτούς που βρίσκονται στο παρκέ. Θα νιώσω ευλογημένος αν καταφέρω να εισπράξω την υποστήριξη αυτού του κόσμου. Είναι σπουδαίο να παλεύεις για μια ομάδα που έχει τόσους οπαδούς να την στηρίζουν.

Μπορεί να χάσαμε δύο φορές εδώ με την Ρεάλ Μαδρίτης, αλλά πραγματικά απόλαυσα την ατμόσφαιρα. Είναι όμορφο να παίζεις σε μια σειρά 5 αγώνων και εκτός έδρας να συναντάς τόσο κόσμο που είναι έτοιμος να σπρώξει την ομάδα του στην νίκη και μέσα σε αθλητικά πλαίσια. Τους αντιμετώπισα όσους αντιπάλους αλλά τώρα θα έχω τον "Κόκκινο στρατό" (Red Army είπε χαρακτηριστικά) στο πλευρό μου και αυτό πίστεψε με είναι κάτι που με ανακουφίζει (γέλια). Τέτοιος κόσμος με τόση ένταση μπορεί να παίξει καθοριστικό ρόλο σε μεγάλα ματς.

Σου μεταδίδει την ενέργεια και την θέληση για νίκη. Σου δίνει την δύναμη να παλέψεις ακόμη περισσότερο. Μακάρι να έχω τον "Κόκκινο στρατό" να με στηρίζει, θα μου δώσει μεγάλη ώθηση. Και βεβαίως με την βοήθεια τους μπορούμε να πετύχουμε τους στόχους που έχουμε για την νέα σεζόν".
olympiacos-blog
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ