2014-09-04 19:16:26
Φωτογραφία για Απορία για δηλώσεις ελληνικού ΥΠΕΞ εκφράζει το τουρκικό ΥΠΕΞ
Σε σχέση με την επίσκεψη Ερντογάν στα κατεχόμενα 

Άγκυρα: Ως δηλώσεις εσωτερικής κατανάλωσης θέλει να εκλάβει την ανακοίνωση της Ελλάδας για την επίσκεψη Ερντογάν στα κατεχόμενα, δηλώνει το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών, προσθέτοντας ότι αντιμετωπίστηκαν με απορία οι δηλώσεις που έγιναν.

Σύμφωνα με το τουρκικό ΥΠΕΞ, ο  Τούρκος Πρόεδρος είχε εκφράσει την αποφασιστικότητα της τουρκικής πλευράς για λύση στο Κυπριακό και την προσδοκία του για συνεργασία με την Ελλάδα προς αυτή την κατεύθυνση.

Σε δήλωση του ως απάντηση προς το ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών, ο εκπρόσωπος του τουρκικού ΥΠΕΞ Τανζού Μπιλγκίτζ ανέφερε ότι θέλουν να πιστεύουν ότι οι διατυπώσεις του εκπροσώπου του ελληνικού ΥΠΕΞ για την επίσκεψη Ερντογάν στα κατεχόμενα "πηγάζουν από σκέψεις σχετικά με την εσωτερική πολιτική". Ο Τούρκος αξιωματούχος εξέφρασε την ελπίδα ότι οι δηλώσεις αυτές δεν έχουν να κάνουν με την αντίληψη συνεργασίας που υπάρχει τον τελευταίο καιρό με την Ελλάδα.


Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του τουρκικού ΥΠΕΞ, ο Ταγίπ Ερντογάν κατά την επίσκεψή του στα κατεχόμενα εξέφρασε "για μια ακόμη φορά την αποφασιστικότητα της τουρκικής πλευράς για μια δίκαιη και μόνιμη λύση στο Κυπριακό και την προσδοκία να υπάρξει συνεργασία με την Ελλάδα προς αυτή την κατεύθυνση".

Ο Τούρκος αξιωματούχος ανέφερε ότι αντιμετωπίστηκαν με απορία οι αξιολογήσεις του Ελληνικού ΥΠΕΞ την στιγμή που η κατάσταση ήταν αυτή. Εξάλλου ο Τανζού Μπιλγκίτς ανέφερε ότι είναι δύσκολο να εξηγηθεί το γεγονός ότι έγινε αναφορά στις δραστηριότητες έρευνας που ξεκίνησαν πρόσφατα στην τουρκική υφαλοκρηπίδα παρόλο που δεν έχουν καμία σχέση με την Ελλάδα.

Ο Τούρκος αξιωματούχος επισημαίνει ότι  η παρέμβαση της Τουρκίας ως μητέρας πατρίδας και εγγυήτριας και της Ελλάδος στο Κυπριακό, είχε δώσει κατά το παρελθόν θετικά αποτελέσματα. "Όπως επεσήμανε ο αξιότιμος Πρόεδρός μας κατά την επίσκεψή του στην ΤΔΒΚ, η Τουρκία κατά την διαδικασία αυτή, θα συνεχίσει να είναι πάντα ένα βήμα μπροστά σε πλήρη συνεργασία με τις άλλες εγγυήτριες και τις ενδιαφερόμενες χώρες και πρωτίστως με τα Ηνωμένα Έθνη", ανέφερε ο Τανζού Μπιλγκίτζ και πρόσθεσε ότι η Τουρκία είναι αποφασισμένη για το θέμα της επίτευξης μίας μόνιμης πολιτικής λύσης στο Κυπριακό, που συμπληρώνει το 50ο έτος, χωρίς περαιτέρω καθυστέρηση.

Πηγή: philenews / ΚΥΠΕ
InfoGnomon
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ