2014-09-05 10:55:07
Φωτογραφία για Εκρηκτικός Βασίλης Παπακωνσταντίνου στην Πάτρα - Δείτε video
Ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου το βράδυ της Πέμπτης 4 Σεπτεμβρίου, στο γήπεδο της Παναχαϊκής, στην Πάτρα, στόχευσε μέσα από τα τραγούδια του στην αφύπνιση συνειδήσεων. Είναι χαρακτηριστικό ότι «άνοιξε» τη βραδιά με ένα καινούργιο τραγούδι του το «Χαίρε υπουργέ» που καυτηριάζει τη σημερινή σκληρή οικονομική και κοινωνική πραγματικότητα κι έκλεισε έχοντας μαζί του στη σκηνή τους Χρήστο Θηβαίο και Μίλτο Πασχαλίδη, ερμηνεύοντας Οδυσσέα Ελύτη και «Της δικαιοσύνης ήλιε νοητέ» αφού προηγουμένως κάλεσε το κοινό να σηκωθεί όρθιο και να τραγουδήσει μαζί τους (ΒΙΝΤΕΟ).

Σε όλη τη διάρκεια της συναυλίας με αυτοσαρκασμό, καυστικό χιούμορ και απευθείας μηνύματα σχολίασε τα όσα συμβαίνουν γύρω μας και μεταξύ άλλων καυτηρίασε την αθωωτική απόφαση του Δικαστηρίου της Πάτρας στην υπόθεση των πυροβολισμών μεταναστών στη Μανωλάδα, το ναυάγιο στο Φαρμακονήσι κι ευχήθηκε καλή αντάμωση στους δρόμους.

«Χαιρετίσματα λοιπόν στην εξουσία», «Ο στρατιώτης», η «Σφεντόνα», «Ο γάτος»,«Όταν γυρίσω» ήταν μερικά από τα τραγούδια που ερμήνευσε με πολύ πάθος και το κοινό , όλων των ηλικιών τον αποθέωσε. Αεικίνητος πάνω στη σκηνή και σε διαρκή επικοινωνία με τον κόσμο τραγούδησε για δύο περίπου ώρες, με το νεαρότερο σε ηλικία κοινό να του φωνάζει συνθήματα όπως "Βασίλη ζούμε για να σ΄ακούμε".

Στο πρώτο μέρος της συναυλίας τραγούδησαν ο Μίλτος Πασχαλίδης και ο Χρήστος Θηβαίος χαρίζοντας στο κοινό αγαπημένα τραγούδια τους όπως «Ο Άμλετ της Σελήνης» «Φωτιά μου», «Βροχή μου», «Δεν είμαι άλλος» «Στα είπα όλα» «Της λήθης το πηγάδι». Μαζί τους και η νέα καλλιτέχνιδα με το ακορντεόν της Μιρέλα Πάχου, η οποία ερμήνευσε το τραγούδι που την έχει κάνει γνωστή το Μι – ρε – λα».

Ελευθερία Μακρυγένη-thebest
xespao
VIDEO
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ