2014-09-06 14:21:08
Φωτογραφία για Χριστοφιλοπούλου: Δεν υπάρχει αριθμητικός στόχος απολύσεων για το 2015
Τη διαβεβαίωση ότι «δεν υπάρχει αριθμητικός στόχος απομακρύνσεων για το 2015», έδωσε μιλώντας στο real fm η υφυπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Εύη Χριστοφιλοπούλου «Το Μάρτιο η τρόικα, μετά από σκληρή διαπραγμάτευση δέχθηκε ότι η κινητικότητα, θα είναι αποσυνδεδεμένη από τη διαθεσιμότητα. Οι μάχες κερδίζονται βήμα βήμα, με στρατηγική, σκληρή δουλεία, λέγοντας αλήθειες», συμπλήρωσε.

Αναφορικά με τις απολύσεις του 2014 είπε ότι αυτές «θα προκύψουν από τον έλεγχο των πλαστών δικαιολογητικών, τις παράνομες μετατροπές συμβάσεων καθώς και από τους πειθαρχικούς ελέγχους. Δίνουμε ένα ξεκάθαρο μήνυμα, το οποίο αποτελεί και απαίτηση της κοινωνίας: η ανομία στο δημόσιο αποτελεί παρελθόν», πρόσθεσε.

Όσο για τις αντιρρήσεις συναδέλφων της (σ.σ. κυρίως από το ΠΑΣΟΚ, όπως οι Α. Λοβέρδος και Μ. Χρυσοχοίδης) για τις απολύσεις τόνισε ότι ναι μεν «δεν είναι ευχάριστο, ούτε εύκολο για κανέναν να εφαρμόζει δύσκολες δεσμεύσεις, όπως αυτές που είχε αναλάβει το 2013 η τρικομματική κυβέρνηση για τις απολύσεις» αλλά «το κράτος έχει συνέχεια και ο σεβασμός στους θεσμούς πρέπει να είναι απαρέγκλιτος. Το Κεντρικό Συμβούλιο Μεταρρύθμισης συνήλθε, πήρε αποφάσεις και είναι εφαρμοστέες. Εφόσον τα αρμόδια υπουργεία κρίνουν ότι χρειάζεται να αλλάξουμε κάποιες αποφάσεις, αυτό πρέπει να γίνει πάλι από το Κεντρικό Συμβούλιο Μεταρρύθμισης», κατέληξε.
Πηγή Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ