2014-09-06 18:06:26
Φωτογραφία για Ηλεία: Από την Κίνα στη Ρώμη με σταθμό την Αρχαία Ολυμπία
Στο σύντομο καλωσόρισμά του ο δήμαρχος αναφέρθηκε στις πανανθρώπινες αξίες των Ολυμπιακών Αγώνων που περίπου για 1200 χρόνια πραγματοποιούνταν στο χώρο της Ιερής Άλτης, ενώνοντας τους Έλληνες στο πνεύμα της ευγενούς άμιλλας, της εκεχειρίας, της ειρήνης και της συναδέλφωσης. «Σήμερα η τελετή της αφής της Ολυμπιακής Φλόγας και η λαμπαδηδρομία που ακολουθεί από την γενέτειρα των Αγώνων προς την διοργανώτρια πόλη των Αγώνων , μεταλαμπαδεύουν τα Ολυμπιακά ιδεώδη σε όλα τα μήκη και τα πλάτη του πλανήτη» ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Κοτζιάς.

Ο δήμαρχος δεν παρέλειψε να αναφερθεί στον αποκλεισμό της Αρχαίας Ολυμπίας από την τελετή αφής της Ολυμπιακής Φλόγας για τους Αγώνες Νέων της πόλης Νανζίνγκ της Κίνας. Ο δήμαρχος κατά τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο καταδίκασε τέτοιες ενέργειες επισημαίνοντας ότι «δεν μπορεί να είναι Ολυμπιακό ότι δεν συνδέεται με την Αρχαία Ολυμπία».

Στο χώρο του δημαρχείου πάντα ακολούθησε ανταλλαγή δώρων μεταξύ των δύο πλευρών, ενώ η σεμνή αυτή τελετή ολοκληρώθηκε στον προαύλιο χώρο του παλιού δημαρχείου, όπου οι κινέζοι δημοσιογράφοι και ο δήμαρχος Αρχαίας Ολυμπίας φύτεψαν συμβολικά μια ελιά
. Ο κ. Κοτζιάς παραχώρησε συνέντευξη στους κινέζους δημοσιογράφους όπου έφτασαν στην Ολυμπία και με όχημα βαν αποστολής δορυφορικού σήματος. Η κινέζικη αποστολή στη συνέχεια επισκέφθηκε τον αρχαιολογικό χώρο, όπου ξεναγήθηκε στα κορυφαία μνημεία της Ολυμπίας και στο μουσείο. Οι δημοσιογράφοι από την Κίνα μετά την στάση στην Αρχαία Ολυμπία, με το μεγάλο κομβόι από τα πολύχρωμα αυτοκίνητα τύπου τζιπ της αποστολής, συνέχισαν την πορεία τους προς την Ιταλία και την Ρώμη, τον τελικό προορισμό τους.

Πηγή: ilialive
xespao
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ