2014-09-07 10:10:04
Φωτογραφία για Ηλεία: Έξαρση κρουσμάτων ενδοοικογενειακής βίας
Πληθαίνουν τους τελευταίους μήνες τα κρούσματα ενδοοικογενειακής βίας και μαζί τους περιπτώσεις παραβίασης όρων σχετικά με ζευγάρια που βρίσκονται σε διάσταση ή έχουν χωρίσει πρόσφατα. Αποτελεί σχεδόν καθημερινό φαινόμενο στο αστυνομικό δελτίο να καταγράφεται τουλάχιστον μια περίπτωση, ενώ πολλά από τα επεισόδια αυτά δεν βγαίνουν καν προς τα έξω, πέρα από τους τέσσερις τοίχους του σπιτιού Η φτώχια φέρνει γκρίνια λέει ο λαός και από την στιγμή που ξεκίνησε η οικονομική κρίση παρουσιάζεται μια αύξηση στα περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας. Στις περισσότερες περιπτώσεις τα θύματα που βρίσκουν τη δύναμη να φτάσουν στην Αστυνομία, καταγγέλλουν από απλά επεισόδια με απειλές και εξύβριση, έως ξυλοδαρμούς. Στην πλειοψηφία τους οι καταγγελίες προέρχονται από γυναίκες, όμως έχει συμβεί να υπάρξει καταγγελία και από άντρες.

Σε αυτές τις περιπτώσεις αν μετά από τη μήνυση που κατατεθεί η αναζήτηση του δράστη οδηγήσει στη σύλληψή του, το λόγο έχουν τα δικαστήρια, όμως υπάρχουν και περιστατικά όπου οι πράξεις βίας επαναλαμβάνονται.


Όμως συχνές, κοντά στα περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας, είναι και οι περιπτώσεις παραβίασης όρων διατροφής, ή αποφάσεων δικαστηρίου, σχετικά με την επιμέλεια των τέκνων και το δικαίωμα των γονιών να περνούν κάποιες ημέρες ή ώρες μαζί τους.

Έτσι υπάρχουν περιστατικά, όπου ο γονιός πήρε τα παιδιά του για ένα Σαββατοκύριακο και δεν τα επέστρεψε ως ορίζουν οι αποφάσεις δικαστηρίων την Κυριακή το βράδυ ή τη Δευτέρα το πρωί. Και εκεί ανοίγει ένας νέος κύκλος αντιπαράθεσης και διαμάχης ανάμεσα στους γονείς.

Σε κάθε περίπτωση τους τελευταίους μήνες οι καταγγελίες για ενδοοικογενειακή βία αυξήθηκαν σημαντικά και αποτελούν πλέον έναν δείκτη της κοινωνίας, σε μια περίοδο που όλο και περισσότερα ζευγάρια οδηγούνται στο χωρισμό, μετά από μικρό ή μεγάλο χρονικό διάστημα έγγαμου βίου.

Πηγή: ilialive
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ