2014-09-08 10:19:29
Φωτογραφία για Η Τουρκία συνεχίζει την πολιτική της Γενοκτονίας στην Κύπρο και η Ελλάδα φοβάται να ψηφίσει το αντιρατσιστικό
Ο Οργανωτικός Γραμματέας του Κόμματος Ενωμένη Κύπρος Αμπντουλλάχ Κόρκμαζχαν, σε ομιλία του για τον επικισμό της Κύπρου από την Τουρκία, το 2012, είπε:

"Η μεταφορά πληθυσμού στο βόρειο τμήμα της Κύπρου και όπως φαίνεται η συστηματική πολιτική αφομοίωσης των Τ/κων που εφαρμόζεται, σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο, αποτελεί έγκλημα πολέμου και γενοκτονία. Ναι, με όλη τη σημασία τους αποτελούν μία αναίμακτη γενοκτονία."

Διαβάστε τώρα για τις προθέσεις του Ερντογάν, να συνεχίσει τον εποικισμό και τη δημογραφική αλλοίωση της Κύπρου:

Σχεδιασμοί για τον εποικισμό

Άκρως διαφωτιστικές για τις προθέσεις του Τούρκου προέδρου είναι αναφορές στον Τύπο των κατεχομένων για τις εντολές που έδωσε σε σχέση με ένα νέο κύμα εποίκων. Ο Ερντογάν στη διάρκεια της κοινής συνάντησης που είχε με τους αρχηγούς των τουρκοκυπριακών κομμάτων, τους ζήτησε να μην παρεμβάλουν εμπόδια στην παραχώρηση «υπηκοοτήτων».


Ο Ρετζέπ Ταγίπ  Ερντογάν ζήτησε συγκεκριμένα από τα πολιτικά κόμματα να αυξήσουν τον πληθυσμό και να μη δημιουργούν εμπόδια στην παραχώρηση «υπηκοοτήτων» του ψευδοκράτους από Τούρκους εποίκους. Τούτο έχει επιβεβαιωθεί από δηλώσεις που έχει κάνει αξιωματούχος του Ρεπουμπλικανικού Τουρκικού Κόμματος - Ενωμένες Δυνάμεις, Κουτλάι Ερκ. «Δεν είναι ορθό να αυξηθεί ο αριθμός των «υπηκοοτήτων» απλώς λόγω του ότι κάποιος το έχει προτείνει» είπε ο κ. Ερκ, επιβεβαιώνοντας εν πολλοίς τις πληροφορίες.

Η υπόδειξη αυτή, η εντολή που έχει δοθεί από νέο Τούρκο πρόεδρο προς τις πολιτικές δυνάμεις του ψευδοκράτους δεν είναι μόνο αποκαλυπτική των προθέσεων της Άγκυρας για βίαιη αλλαγή του δημογραφικού χαρακτήρα του νησιού. Αλλά συνιστά και διεθνή παραβίαση συμβάσεων που χαρακτηρίζουν τον εποικισμό ως έγκλημα πολέμου.

Η αλλαγή της δημογραφικής διάρθρωσης του βόρειου τμήματος της Κύπρου, της κατεχόμενης περιοχής, αποτελεί ένα σχέδιο που έχει διαμορφωθεί από την τουρκική πλευρά και εφαρμόζεται από το 1975 και εντεύθεν. Στόχος, να δημιουργηθούν και εδραιωθούν τα κατοχικά δεδομένα. Να διαμορφωθούν συνθήκες για εφαρμογή ενός σχεδιασμού τουρκοποίησης του νησιού. Από τότε έχουν μεταφερθεί χιλιάδες έποικοι από την Ανατολία στην κατεχόμενη Κύπρο. Όπως είναι γνωστό, όταν τέθηκε από ελληνοκυπριακής πλευράς, στη διάρκεια των συνομιλιών, ζήτημα διενέργειας απογραφής πληθυσμού υπό την εποπτεία των Ηνωμένων Εθνών, η τουρκική πλευρά αρνήθηκε. Τυχαίο;

Υπενθυμίζεται συναφώς ότι ο Τούρκος τότε πρωθυπουργός νυν πρόεδρος της χώρας, κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στα κατεχόμενα το καλοκαίρι του 2011 επέλεξε να μιλήσει σε συλλαλητήριο εποίκων στην κατεχόμενη Αμμόχωστο και στην ομιλία του, απευθυνόμενος στο πλήθος σημείωσε: «Εσείς είστε οι συνομιλητές μας στη βόρεια Κύπρο».

Τα όσα διαδραματίστηκαν στη διάρκεια της παράνομης επίσκεψης του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στα κατεχόμενα είναι γνωστά και έχουν προβληθεί ενδελεχώς. Το κεφάλαιο του εποικισμού, που θέλησε να αναδείξει ο Ερντογάν, αν και δεν είναι καινούριο, επιβάλλεται να προσεχθεί. Ιδιαίτερα επειδή διανύουμε μιαν ιδιαίτερα δύσκολη περίοδο και αναμένονται εξελίξεις σε διάφορα μέτωπα.

Άρθρο του "Φ"
InfoGnomon
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ