2014-09-08 11:07:07
Φωτογραφία για Είσαι έγκυος; Θα τιμωρηθείς!
Την οδύσσεια της για μια ... υπογραφή περιγράφει στο... Cretalive μια έγκυος γυναίκα που όπως φαίνεται "έμπλεξε" στα γρανάζια της γραφειοκρατίας του ΙΚΑ ! Η γυναίκα περιγράφει την ταλαιπωρία στην οποία υποβλήθηκε στην προσπάθεια της να καταθέσει το χαρτί για να πάρει την άδεια κυήσεως Στην επιστολή της αναφέρει:

Αγαπητό Cretalive,

Βρίσκομαι στον 8 μήνα της εγκυμοσύνης μου και χθες έπρεπε να καταθέσω στο ΙΚΑ χαρτί για την άδεια κυήσεως. Επειδή όμως δεν υπάρχει γυναικολόγος όμως στο ΠΕΔΥ για να μου βεβαιώσει το χαρτί της γυναικολόγου μου έπρεπε να πάω σε δημόσιο νοσοκομείο.

Πήγα στο ΠΑΓΝΗ και μου έφτιαξαν το χαρτί αλλά ο γιατρός από λάθος αντί να γράψει 1/11 έγραψε 21/11 έγινε λοιπόν μια μικρή μουτζούρα στο 2. Πήγα στο ΙΚΑ στο τμήμα παροχών ήταν 2 με 3 άτομα στην αναμονή και μια υπάλληλος εξυπηρετούσε οι υπόλοιποι μάλλον είχαν άδεια. Πήγα μπροστά και λόγω της καταστασης μου ζήτησα να εξυπηρετηθώ υποτίθεται οτι είχα προταιρεότητα
. Μου είπε λοιπόν η κυρία να πάω να πάρω νούμερο και να περιμένω λεω είμαι έγκυος οχι μου λεει θα περιμένεις. Πήρα νούμερο κι έκατσα. Μετά από λίγο μαζευτήκαμε πέριπου 10 κοπέλες. Άρχισαν να διαμαρτύρονται και μου έλεγαν επειδή ήμουν πρώτη να πάω φυσικά και δεν πήγα ήδη με είχαν προσβάλει μια φορά. Τελικά η προϊσταμένη αποφάσισε να έρθει να βοηθήσει και κάποια από τις δύο να αναλάβει τις εγκυμονούσες. Επιτέλους έρχεται η σειρά μου μετά από μια ώρα αναμονής ωστόσο είχε φτάσει και το νουμερό μου. Δίνω τα χαρτιά στην ίδια κυρία που με πρόσβαλε και ξεκινάει η μουρμούρα για τη μουτζούρα. Λέω στην καταστασή μου να με ταλαιπωρείτε; Δεν δεχόντουσαν έπρεπε λέει να πάω ξανα στο ΠΑΓΝΗ. Ευτυχώς που με είχε πάει ο αδερφός μου. Πέρνω τα χαρτιά μου φεύγω και μου λέει η κυρία καλό σαββατοκύριακο και της απαντάω επιστρέφω αμέσως. Πράγματι μετά από 15 λεπτά ήμουν πίσω. Στο ΠΑΓΝΗ με εξυπηρέτησαν άμεσα και μάλιστα παραξενευτηκάν γιατί δεν το πήραν. Έβαλε η κοπέλα μια μονογραφή στη μουτζούρα και έβαλε τη στρογγυλή σφραγίδα σε τρία σημεία στο χαρτί.

Όταν έφτασα με άφησαν να περάσω μπροστά δίνω το χαρτί και μου λέει είναι άλλη υπογραφή λέω ναι την έβαλε η γραμματέας του γιατρού με στρογγυλή σφραγίδα όχι δεν το δεχόμαστε. Λέω είστε σοβαροί έχει σφραγίδα δημοσίου επάνω οχι δεν το δεχόμαστε. Λέω δεν ντρέπεστε στην καταστασή μου να ξαναπάω στο ΠΑΓΝΗ; Δεν το δεχόμαστε είπαν.

Αποφάσισα να πάω στην αναπληρώτρια διευθύντρια μήπως και βρώ το δίκιο μου. Ήμουν πολύ φορτισμένη και έκλαιγα. Μπαίνω στο γραφείο της και μου είπε καταρχήν ηρέμησε και νεκροταφείο μου το κάνατε εδώ μέσα. Λέω πείτε μου για την υπογραφή δεν έχει σφραγίδα δημοσίου; Οχι δεν το δεχόμαστε. Θα ξαναπάς στο ΠΑΓΝΗ. Επειδή ο αδερφός μου όμως περίμενε στη σειρά για δικό του θέμα σε άλλο τμήμα αποφάσισα να πάρω ταξί. Φτάνω στο ΠΑΓΝΗ σάστισε η κοπέλα, μου λεεί τι έγινε πάλι ; Λέω δεν δέχτηκαν την υπογραφή. Μου έφτιαξε άλλο χαρτί ο γιατρός άμεσα πήρα ξανά ταξί και έφτασα ξανά στο ΙΚΑ.

Στην αναμονή επειδή η ημερομηνία στο χαρτί απο την εργοδοτριά μου δεν φαινόταν καλά είχα πατήσει λίγο περισσότερο εγώ με το στυλό. Ανεβαίνω στις παροχές με αφήνουν ξανά να περάσω και μου λένε αυτή τη φορά οτι δεν το δεχόντουσαν γιατί ήταν βαρυπατημένη η ημερομηνία. Εκεί ήταν που δεν άντεξα και άρχισα να τους φωνάζω ντροπή τους και οτι δεν τους εύχομαι αυτό που μου έκαναν και στην κατάσταση που είμαι να το πάθουν τα παιδιά τους.Όπως επίσης οτι αν ήταν κάποιος γνωστός τους θα τον είχαν εξυπηρετήσει χωρίς συζήτηση. Και οτι έχει γίνει μπροστά μου. Και αυτή είναι η αλήθεια το έχω δει. Αλλη μια απόδειξει οτι αν δεν έχεις μέσον στην Ελλάδα δεν μπορείς να καταθέσεις ούτε ένα απλό χαρτί. Με έδιωξαν δίνοντάς μου ένα καινούργιο χαρτί για την εργοδότρια μου η οποία έχει γεννήσει πρόσφατα και φυσικά ήταν σπίτι της. Έπρεπε λοιπόν να πάω από το σπίτι της να μου υπογράψει και μετά από το μαγαζί για να βάλουμε σφραγίδα να μπορώ να ξαναπάω τη Δευτέρα.

Αυτοί οι άνθρωποι που βρίσκονται σε αυτές τις θέσεις τους πληρώνουμε εμείς οφείλουν να το σέβονται και να μιλάνε ανθρώπινα και όχι σα να είμαστε ζώα.

Σας επισυνάπτω τα χαρτιά για να δείτε...

Ευχαριστώ πάρα πολύ για το χρόνο σας.
Πηγή
Tromaktiko
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ