2014-09-08 12:39:38
Φωτογραφία για Η συνταγή της ημέρας: Σκορδάτο χοιρινό στο τηγάνι
Μια νοστιμότατη συνταγή, εμπνευσμένη από το… θεϊκό σαλάμι Λευκάδας και τη συνύπαρξη χοιρινού κρέατος, μαύρου πιπεριού, σκόρδου και αλατιού.

Υλικά

1 κιλό ψαχνό χοιρινό

12 σκελίδες σκόρδο

1 φλιτζάνι ελαιόλαδο

1 κουτ. σούπας κόκκους μαύρου πιπεριού

1 κρασοπότηρο λευκό κρασί

αλάτι

Διαδικασία

Βήμα 1

Παίρνετε το κρέας και με ένα πολύ κοφτερό μαχαίρι το κόβετε σε μπουκίτσες στο μέγεθος που έχουν τα μικρά καρύδια. Βάζετε τις σκελίδες σκόρδο καθαρισμένες μέσα στο μπλέντερ μαζί με ένα φλιτζάνι νερό. Τα αλέθετε ώσπου να γίνουν ένας ομοιογενής πολτός.

Βήμα 2

Ρίχνετε το λάδι σε ένα μεγάλο τηγάνι, το αφήνετε να ζεσταθεί καλά και προσθέτετε τις μπουκίτσες του κρέατος μαζί με τους κόκκους του πιπεριού και το λιωμένο σκόρδο. Σοτάρετε το κρέας ώσπου να ροδοκοκκινίσει καλά. Αυτή η διαδικασία θέλει υπομονή-τουλάχιστον 10 λεπτά καλό ψήσιμο μαζί με καλό ανακάτεμα. Σβήνετε με το κρασί και αλατίζετε.


Βήμα 3

Αφήνετε το φαγητό να πάρει μια καλή βράση και να μειωθεί η σάλτσα περίπου στο μισό ενώ ανακατεύετε συνεχώς. Συμπληρώνετε ακόμα ένα φλιτζάνι νερό, σκεπάζετε το τηγάνι και αφήνετε το κρέας να μαγειρευτεί για 10-15 λεπτά. Ξεσκεπάζετε το τηγάνι, δυναμώνετε τη φωτιά και μαγειρεύετε ώσπου να μείνει ελάχιστη σάλτσα.

Βήμα 4

Σερβίρετε σε βαθιά πιατέλα και συνοδεύετε με άσπρα φασόλια ή άλλη γαρνιτούρα της επιλογής σας.

Μερίδες : 6 Χρόνος προετοιμασίας : 15m Χρόνος ψησίματος : 40m Έτοιμο σε : 55m

Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος

Food Styling: Tina Webb

Πηγή: olivemagazine
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ