2014-09-08 12:57:30
Φωτογραφία για Πύργος: Πρόστιμο παραδειγματισμού με εντολή Λιατσή σε επαγγελματία που έκοψε μια μανόλια
Το μέγιστο προβλεπόμενο πρόστιμο για αυθαίρετη κοπή δέντρου σε κοινόχρηστο χώρο, επιβλήθηκε χθες με εντολή Δημάρχου, σε επαγγελματία της πόλης. Ο Δήμαρχος Πύργου Γαβρίλης Λιατσής, νωρίς χθες το πρωί, έγινε δέκτης καταγγελίας ότι επαγγελματίας στον πεζόδρομο της 28ης Οκτωβρίου, προχώρησε στην κοπή δέντρου και συγκεκριμένα μιας μανόλιας η οποία είχε φυτευτεί πριν 13,5 χρόνια στο πλαίσιο των αναπλάσεων της πόλης.

Η αντίδραση του ήταν άμεση και επισκέφθηκε ο ίδιος το σημείο προκειμένου να διαπιστώσει το αληθές της καταγγελίας.

«Κατά την επιτόπια επίσκεψη μου, διαπίστωσα ότι ένας επαγγελματίας έκοψε μια μανόλια η οποία μετρούσε 13,5 χρόνια ζωής. Αμέσως έδωσα εντολή να επιβληθεί το μέγιστο πρόστιμο, ύψους 1000 ευρώ ενώ εξετάζεται και το ενδεχόμενο να κατατεθεί και μήνυση εάν ο επαγγελματίας δεν προχωρήσει άμεσα στην αποκατάσταση της ζημιάς» δήλωσε και πρόσθεσε ότι έδωσε παράλληλα και εντολή στις Διευθύντριες των υπηρεσιών καθαριότητας και πρασίνου να ξεκινήσουν ελέγχους προκειμένου να διαπιστώσουν αντίστοιχες παραβάσεις στους κοινόχρηστους χώρους, και να επιβάλουν τα προβλεπόμενα πρόστιμα όπου απαιτηθεί.


«Θέλω να περάσω το μήνυμα και δεν είναι μήνυμα οργής, ότι η πόλη πρέπει να επανέλθει σε μια κατάσταση ωφέλιμη για το σύνολο των πολιτών και όχι ωφέλιμη για τους λίγους. Πιστεύω ότι δύσκολα από εδώ και πέρα κάποιος θα κόψει δέντρο ή θα κάνει αυθαίρετη κατασκευή εάν δεν έχει πάρει πρώτα τη σχετική άδεια και εάν δεν είναι απόλυτα νόμιμη η ενέργεια του». Επιπλέον ο κ. Λιατσής, ανακοίνωσε ότι σύντομα θα υπογράψει και απόφαση για την απόσυρση των κινούμενων παιχνιδιών από τα περίπτερα με στόχο όπως είπε να συμμορφωθεί η εικόνα που παρουσιάζει η κεντρική πλατεία.

Σχολιάζοντας την απόφαση του να επιβάλει πρόστιμο στον επαγγελματία που έκοψε τη μανόλια, ο κ. δήμαρχος εξήγησε ότι «ίσως να έπρεπε να είχα προετοιμάσει επικοινωνιακά τους καταστηματάρχες και τους δημότες» ωστόσο «δεν διαθέτω το χρόνο με τόσες εκκρεμότητες ανοιχτές που έχει η πόλη» και πως «πρέπει να περάσω απευθείας στη λογική ότι κάθε τι που ενοχλεί δεν πόλη δεν πρέπει να γίνεται».

Κική Κολοβέρου

Πηγή: εφημερίδα Πρωινή
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ