2014-09-08 20:27:05
Φωτογραφία για Πάτρα: Μέδουσα από την Sara Baras το διήμερο Παρασκευή 12 και Σάββατο 13 Σεπτεμβρίου, στο Αρχαίο Ωδείο
Με 40 συντελεστές και ένα θέμα εμπνευσμένο από την Ελληνική Μυθολογία, τη «Μέδουσα», η μεγαλύτερη χορεύτρια flamenco στον κόσμο σήμερα, η διάσημη Ισπανίδα χορεύτρια και χορογράφος Sara Baras εμφανίζεται με το συγκρότημά της, το διήμερο Παρασκευή 12 και Σάββατο 13 Σεπτεμβρίου, στο Αρχαίο Ωδείο (ώρα 21.00)

Η παράσταση είναι ενταγμένη στο πρόγραμμα του 33ου Φεστιβάλ Πάτρας και αποτελεί μια συμπαραγωγή του Διεθνούς Φεστιβάλ της Mérida 2014 και του Φεστιβάλ της Peralada, που ο άξονάς τους και η θεματολογία τους κάθε χρόνο στηρίζεται σε έργα με θέματα από την Ελληνική μυθολογία και ιστορία.

Η εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα της Ισπανικής Πρεσβείας στην Ελλάδα στηρίζοντας τους θερμούς δεσμούς μεταξύ των δύο χωρών και ειδικά εφέτος που γιορτάζονται τα 400 χρόνια από τον θάνατο του μεγάλου ζωγράφου EL GRECO.

Η Ισπανίδα χορεύτρια και χορογράφος Sara Baras Pereira γεννήθηκε στο San Fernando του Cadiz
. Άρχισε τις σπουδές της στον χορό από την ηλικία των 8 ετών στην σχολή της μητέρας της Concha Baras, η οποία ήταν δασκάλα χορού και χορεύτρια. Στα 10 της περιόδευσε όλα τα φεστιβάλ φλαμένκο στην Ανδαλουσίας συμμετέχοντας στην ομάδα The Children of Tertulia Flamenca.Η επαφή της με τους τσιγγάνους της Cadiz την βοήθησαν να μάθει την τεχνική του flamenco και να αποκτήσει σιδερένια πειθαρχία αλλά η μητέρα της αρνήθηκε να την αφήσει να χορέψει μόνη της, όπως η ίδια επιθυμούσε, λέγοντας ότι «ένα παιδί πρέπει να μάθει να περιμένει και να μην αρπάζει την πρώτη ευκαιρία».
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Ανακοίνωση Συνδέσμων ΑΡΗ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Ανακοίνωση Συνδέσμων ΑΡΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ