2014-09-09 05:48:11
Φωτογραφία για Μπάχαλο τα σχολεία από πλευράς στελέχωσης
Τελικά η επικοινωνιακή και μόνο προσπάθεια του ΥΠΠ να ανακοινώσει τοποθετήσεις πριν την ολοκλήρωση της διαδικασίας των προαγωγών (παρωδία) έχει καταλήξει σε μπούμερακ Ειδικά η πλήρης ασυνενοησία ΕΕΥ και ΥΠΠ και ταυτόχρονα οι αναμενόμενες ενστάσεις των νέων ΒΔ έχουν δημιουργήσει χωρίς υπερβολή χάος τόσο στα σχολεία όσο και στις επαρχίες όπου υπάρχουν αδικαιολόγητα για τέτοια εποχή ελλείμματα και περισσεύματα διδακτικών περιόδων. Σ’ όλες τις επαρχίες έχει δημιουργηθεί μπάχαλο και κατά τη διάρκεια της μέρας πολλοί εκπαιδευτικοί είχαν συνωστιστεί στα Επαρχιακά Γραφεία Παιδείας διαμαρτυρόμενοι για την κατάφωρη παραβίαση των κανονισμών τοποθετήσεων μετακινήσεων.

Κατά τ’ άλλα ΥΠΠ και ηγεσία ΟΕΛΜΕΚ στα πλαίσια της κομματικής αλληλεγγύης δηλώνουν “πλήρη ικανοποίηση” για την πορεία της στελέχωσης. Είτε μας δουλεύουν είτε δεν έχουν-ως συνήθως- πάρει κυριολεκτικά πρέφα για το τι γίνεται.

Θέλουν και το εφάπαξ...

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Κυβέρνηση στα πλαίσια του προγράμματος και εντολής να μετατραπεί ο Κύπριος εργαζόμενος σε Ρουμάνο και Βουλγάρο των 500 ευρώ έχει στείλει στη Νομική Υπηρεσία για “επεξεργασία” ν/σ που προνοεί φορολόγηση του κλειδωμένου κομματιού του εφάπαξ (αυτό που προκύπτει μέχρι 31/12/2012).

Στη νέα εργατική σφαγή υπάρχει πλήρης συμπόρευση των δορυφόρων της Κυβέρνησης στο συνδικαλιστικό κίνημα Γλαύκου Χατζηπέτρου, Φίλιου Φυλακτού και Δημήτρη Ταλιαδώρου. Πλήρης απάθεια και νωχελικότητα και τα χέρια μονίμως υψωμένα σε στάση παράδοσης.

Μέγα ΨΕΜΑ η μείωση μαθητών-τμημάτων

Είχαμε αναφέρει εδώ και καιρό ότι το υπουργείο Παιδείας μας δουλεύει σε ψιλό γαζί και ο πρόεδρος της ΟΕΛΜΕΚ παρουσιάζεται “καλόπιστος” και “ευκολόπιστος” σε ότι του πουν. Μας μετάφερε ο πρόεδρος της ΟΕΛΜΕΚ τη δικαιολογία του υπουργείου ότι για το “μη διορισμό όλων των συμβασιούχων αποκλειστική αιτία είναι η μείωση των μαθητών που είχε ως αποτέλεσμα 60 τμήματα λιγότερα” που είναι ΜΕΓΑ ΨΕΜΑ. Σύμφωνα με έρευνα που έχουμε κάνει στη Λεμεσό υπάρχει συνολική μείωση 5 τμημάτων και στη Λάρνακα υπάρχει μείωση τμημάτων μόνο στο Ευρυβιάδειο Γυμνάσιο λόγω αποχώρησης σημαντικού αριθμού αλλοδαπών.

Που επομένως βρίσκονται τα 60 τμήματα που ισχυρίζεται το υπουργείο και ο πρόεδρος της ΟΕΛΜΕΚ αβίαστα και χωρίς έρευνα υιοθετεί και προβάλλει; Αναμένουμε μιαν απάντηση γιατί το δούλεμα από πλευράς υπουργείου με την συνενοχή της ηγεσίας της ΟΕΛΜΕΚ φαίνεται να ξεπερνά κάθε όριο… Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ