2014-09-11 08:11:14
Φωτογραφία για Αστυνομικές ταυτότητες σε 20 λεπτά! Η διαδικασία έκδοσης
Τη νέα διαδικασία με την οποία θα εκδίδονται οι ταυτότητες από εδώ και στο εξής μόλις μέσα σε μόλις 20 λεπτά, παρουσίασαν το πρωί της Τετάρτης 10 Σεπτεμβρίου, ο υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτης, Βασίλης Κικίλιας, με τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Κυριάκο Μητσοτάκη και την υφυπουργό του ίδιου υπουργείου Εύη Χριστοφιλοπούλου, σε συνέντευξη Τύπου που δόθηκε στο υπουργείο Δημόσιας Τάξης. Μαζί ήταν και εκπρόσωποι του υπουργείου Εσωτερικών.

Στο εξής, οι πολίτες θα μπορούν να έχουν αστυνομική ταυτότητα μέσα σε 20 λεπτά και χωρίς την προσκόμιση δικαιολογητικών, παρά μόνο με την παρουσία τους στα αστυνομικά τμήματα. Αυτό θα γίνεται χάρη στην ηλεκτρονική διασύνδεση του POLIS ONLINE της Ελληνικής Αστυνομίας και του Ολοκληρωμένου Πληροφοριακού Συστήματος Εθνικού Δημοτολογίου (ΟΠΣΕΔ) του υπουργείου Εσωτερικών.

Η καινοτόμος αυτή διαδικασία, η οποία ήδη εφαρμόζεται από τη Δευτέρα 8 Σεπτεμβρίου πιλοτικά σε 22 αστυνομικά τμήματα όλης της χώρας, θεσμοθετήθηκε με Κοινή Υπουργική Απόφαση των υπουργών Οικονομικών, Εσωτερικών, Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη.


Κατά πάσα πιθανότητα από τις αρχές Οκτωβρίου οι ταυτότητες θα εκδίδονται με αυτόν τον τρόπο σε όλα τα αστυνομικά τμήματα της χώρας.

Προς το παρόν, το μόνο που χρειάζεται να προσκομίσει ο πολίτης είναι δύο φωτογραφίες, οι οποίες αργότερα θα βγαίνουν κι αυτές στο αστυνομικό τμήμα.

Με αυτήν την πρωτοπόρα διαδικασία, καταργείται η γραφειοκρατία, εξυπηρετούνται άμεσα οι πολίτες, αλλά επιτυγχάνεται εξοικονόμηση σημαντικών ανθρώπινων και οικονομικών πόρων.
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ