2014-09-11 08:11:37
Φωτογραφία για Βρέθηκε σπάνιο διαμάντι 232 καρατίων σε ορυχείο στη Νότια Αφρική [photos]
Το ορυχείο Cullinan στη Νότια Αφρική έκρυβε ένα μυστικό θησαυρό Στο εν λόγω ορυχείο ανακαλύφθηκε ένα εντυπωσιακό, λευκό διαμάντι τεραστίου μεγέθους και συγκεκριμένα μάζας 232,08 καρατίων!

Το εκπληκτικό πετράδι ανακαλύφθηκε από την εταιρεία Petra Diamonds, που είναι και η ιδιοκτήτρια του εν λόγω ορυχείου.

Το διαμάντι κατατάσσεται στην κατηγορία χρώματος D και είναι Τύπου ΙΙ. Εξορύχθηκε από τους πρόποδες του όρους Magaliesberg περίπου 37 χλμ βορειοανατολικά της Πρετόρια.

Τα διαμάντια Τύπου ΙΙ συνήθως δεν έχουν ορατές και μετρήσιμες προσμείξεις αζώτου. Η εταιρεία δεν έχει οριστικοποιήσει ακόμα τα σχέδια πώλησής του, ωστόσο οι ειδικοί διευκρίνισαν ότι θα πραγματοποιηθεί εντός του β’ τριμήνου του τρέχοντος έτους.

Σημαντικό είναι να αναφερθεί πως παρά το εντυπωσιακό του μέγεθος, δεν κέρδισε την πρώτη θέση ως το μεγαλύτερο διαμάντι, που έχει ανακαλυφθεί στο ορυχείο. Πριν από έναν αιώνα και συγκεκριμένα το 1905 στο ίδιο ορυχείο είχε βρεθείδιαμάντι 3.106 καρατίων, το οποίο ονόμασαν φυσικά “The Cullinan”.

Υπάρχει επίσης το “Cullinan Heritage” μάζας 507 καρατίων , που ανακαλύφθηκε το 2009 και πουλήθηκε στην τιμή ρεκόρ όλων των εποχών για ακατέργαστο διαμάντι, των 35,3 εκατ. δολαρίων.
Tromaktiko
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ