2014-09-11 15:39:49
Φωτογραφία για Καλάβρυτα: Πάνω από 3.000 οι υπογραφές υπέρ της διεκδίκησης των Γερμανικών αποζημιώσεων
Περισσότερες από 3.000 υπογραφές και ένα κουτί γεμάτο – που ακόμη δεν έχει καταμετρηθεί – έχει συλλέξει ο Χαρίλαος Ερμείδης από Έλληνες και ξένους επισκέπτες των Καλαβρύτων οι οποίοι πιστεύουν ότι είναι δίκαιος ο αγώνας των Καλαβρυτινών να ζητούν αποζημιώσεις από την Γερμανία ως προς τα δεινά που σκόρπισε στη μαρτυρική πόλη.

Στον πεζόδρομο της πόλης συναντάμε την επιχείρηση του γνωστού Καλαβρυτινού Χάρη Ερμείδη. Στην εξώπορτα υπάρχει ένα τετράδιο με ένα ένα στυλό και μια έκκληση:

Θερμά παρακαλώ

υπογράψτε

«Απαιτούμε από τη Γερμανία να πληρώσει όλες τις οφειλές της προς την Ελλάδα»

Στον αγώνα για τις γερμανικές αποζημιώσεις έχει ταχθεί σύσσωμη η τοπική κοινωνία σε συνεργασία με τη δημοτική αρχή Καλαβρύτων, επαγγελματίες και φορείς της πόλης. Ο κ. Ερμείδης εξηγεί ότι πλέον είναι μαζί τους χιλιάδες Έλληνες και ξένοι που εκτιμούν ότι οι Καλαβρυτινοί δεν πρέπει να το βάλουν κάτω και να συνεχίσουν να διεκδικούν.«Βλέπουμε πολύ μεγάλο ενδιαφέρον από όλους όσοι σταματούν εδώ και διαβάζουν την έκκλησή μας», σημειώνει ο κ
. Ερμείδης. Μιλώντας με την ιδιότητα του Προέδρου της Ένωσης Θυμάτων Καλαβρυτινού Ολοκαυτώματος, εξηγεί ότι η φωνή των Καλαβρυτινών αλλά και όλων των Ελλήνων που έχουν σπεύσει να δηλώσουν «παρών» στον αγώνα μέσω της υπογραφής τους, έχει ενωθεί με τις 200.000 υπογραφές ομογενών στην Αμερική, όπου έχει στηθεί ένα οργανωμένο δίκτυο Καλαβρυτινών.

Ο κ. Ερμείδης έχει ήδη στείλει 3.000 υπογραφές στο Εθνικό Συμβούλιο για τις γερμανικές οφειλές, ενώ ακόμα δεν έχει μετρήσει το δεύτερο πακέτο το οποίο από ότι μαθαίνουμε είναι αρκετά ογκώδες!
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ