2014-09-12 08:57:12
Φωτογραφία για To CERN μετακόμισε στη ΔΕΘ! -To σωματίδιο του Θεού σας περιμένει... [video + photos]
Το CERN μετακόμισε στην 79η ΔΕΘ και ήρθε να μας μάθει τι σημαίνει επιτέλους το μποζόνιο του Higgs και τι καλό μπορεί να κάνει αυτό, στον άνθρωπο σήμερα Κάνοντας μια βόλτα μέσα στο περίπτερο 15, που βρίσκεται το stand (τεράστια εγκατάσταση) του CERN, μαθαίνουμε τα πάντα γύρω από αυτό. Επιπλέον οι επιστήμονες του ΑΠΘ, όπου συμμετέχουν στο πείραμα, βρίσκονται εκεί για να μας λύσουν όλες τις απορίες.

Ακόμη για τους μικρούς μας φίλους μέσα από μια διαδραστική κατασκευή μαθαίνουν για το διάσημο μποζόνιο μέσα από ...το ποδόσφαιρο! Φυσικός του ΑΠΘ, μίλησε στο thousandnews.gr και ανέλυσε τι βλέπουμε και τι μαθαίνουμε στην κατασκευή του CERN στη ΔΕΘ:

Τι είναι το CERN (με δυο λόγια):

Το CERN είναι ένας μεγάλος επιταχυντής. Ένα εργαστήριο και βρίσκεται δυτικά της Γενεύης, στα σύνορα Ελβετίας και Γαλλίας. Ιδρύθηκε το 1954 από δώδεκα ευρωπαϊκές χώρες και σήμερα αριθμεί 20 κράτη-μέλη, μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα, η οποία είναι και ιδρυτικό μέλος.

Η μεγαλύτερη ανακάλυψη του CERN μέχρι σήμερα είναι το μποζόνιο Higgs, το οποίο ανακαλύφτηκε από 4 επιστήμονες. Η δουλειά του CERN σήμερα είναι να φτιάχνει επιταχυντές και να γίνονται σε αυτό έρευνες και πειράματα. Αλλά μεταξύ άλλων και τεχνολογικές εφαρμογές, software για την ιατρική επιστήμη, για το διάστημα κλπ.
Πηγή
Tromaktiko
VIDEO
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ