2014-09-12 17:01:48
Φωτογραφία για Ανησυχία για την ασφάλεια των αρχαιολόγων και των συνεργείων τους στην Αμφίπολη!
Ο τρίτος θάλαμος που αναμένεται να οδηγήσει τους αρχαιολόγους στα μυστικά του ταφικού μνημείου είναι η πιο δύσκολη μέχρι τώρα αποστολή καθώς είναι άκρως επικίνδυνο να τον διασχίσει κανείς. Σύμφωνα με πληροφορίες του Πρώτου Θέματος, αρχιτέκτονες, πολιτικοί μηχανικοί και άλλες ειδικότητες που έχουν επιφορτιστεί με την ασφάλεια όσων εργάζονται στον λόφο Καστά εκπονούν ειδική μελέτη, προκειμένου να αρθεί και αυτό το εμπόδιο και να διασφαλιστεί η σωματική ακεραιότητα των εργαζομένων.

Αυτό, εντούτοις, δεν είναι το μόνο πρόβλημα που έχει παρουσιαστεί κατά την προσπάθεια των ειδικών να περάσουν και τον τρίτο θάλαμο για να λύσουν το μυστήριο της Αμφίπολης.

Οι αρχαιολόγοι και το συνεργείο τους έχουν να αντιμετωπίσουν, επίσης, την έντονη δυσοσμία που κάνει το κλίμα στο ταφικό μνημείο αποπνικτικό. Το έδαφος, επιπλέον, από την υγρασία και τη μούχλα έχει διαβρωθεί και έχει μετατραπεί σε κινούμενη άμμο. Τα βήματα των εργαζομένων στην Αμφίπολη στο δρόμο για την τρίτη είσοδο δεν είναι καθόλου ασφαλή και έτσι εκφράζονται φόβοι για τους κινδύνους που ελλοχεύουν έως ότου εκπονηθεί η μελέτη που θα δώσει τη λύση και σε αυτό το ζήτημα.

Αξίζει να σημειωθεί πως με βάση τα νέα δεδομένα που έχουν προκύψει για τις αρχαιολογικές εργασίες στον λόφο Καστά, μέχρι να αρθεί το εμπόδιο που έχει προκύψει αναφορικά με την ασφάλεια των εργαζομένων στην Αμφίπολη, η αγωνία για τον ένοικο ή τους ενοίκους του τάφου θα παραταθεί.
Πηγή Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ