2014-09-12 18:04:30
Φωτογραφία για Πάτρα: Η νεαρή από το Τρεχλό Καλαβρύτων που μπήκε στο Πολυτεχνείο πηγαίνοντας αξημέρωτα στο σχολείο με ένα... φακό!
Μπήκε στο Πολυτεχνείο Πάτρας με πολύ διάβασμα αλλά κυρίως με πείσμα και τιτάνιο αγώνα. Η Αγάπη Χρυσανθακοπούλου από το Τρεχλό Καλαβρύτων αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση, όχι μόνο για τους συνομηλίκους της, αλλά για όλους μας!

Η νεαρή κοπέλα από το ορεινό χωριό των Καλαβρύτων, κατάφερε κάτω από αντίξοες συνθήκες να διακριθεί στο σχολείο της και με τις δικές δυνάμεις να περάσει στο Πολυτεχνείο Πάτρας κάνοντας υπερήφανους όχι μόνο τους δικούς της, αλλά και ολόκληρο το χωριό που έβλεπε πόσο αγωνιζόταν.

Η Αγάπη, ξυπνούσε κάθε μέρα στις 5:30 το πρωί για να μπορεί να φτάσει στο σχολείο της στα Καλάβρυτα εγκαίρως. Μάλιστα για να φτάσει στη στάση, είχε μαζί της φακό γιατί ακόμα δεν είχε ξημερώσει καλά καλά. Οι συνθήκες φυσικά, τους χειμερινούς μήνες, ήταν κάτι παραπάνω από δύσκολες. Όμως η Αγάπη δεν το έβαλε κάτω. Όπως και άλλα παιδιά που μένουν σε απομακρυσμένα χωριά του δήμου Καλαβρύτων και ζουν με ένα όνειρο. Την πρόοδό τους και την εξέλιξή τους ως άνθρωποι και ως επιστήμονες.

Η νεαρή φοιτήτρια πια, από τον Τρεχλό, αντιμετώπισε και η ίδια το πρόβλημα της μεταφοράς της στο σχολείο. Το αυτονόητο για κάποιους λοιπόν, για κάποιους άλλους δεν είναι καθόλου αυτονόητο. Αντίθετα, έχουμε χιλιάδες παραδείγματα νεαρών παιδιών από τα ορεινά χωριά της Αχαΐας που αγωνίζονται σκληρά για το δικαίωμα στη γνώση και βγαίνουν νικητές!

Πηγή: kalavrytanea
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ