2014-09-13 15:27:36
Φωτογραφία για ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΝ ΑΝΤΙΘΕΤΟΙ ΣΕ ΧΕΙΜΕΡΙΝΟ ΜΟΥΝΤΙΑΛ
Για ακόμα μια φορά, οι ευρωπαϊκοί σύλλογοι εξέφρασαν την αντίθεσή τους -τουλάχιστον στην παρούσα φάση- στο ενδεχόμενο να γίνει η τελική φάση του Μουντιάλ το 2022 στο Κατάρ μέσα στον χειμώνα, μιας και θερμοκρασίες το καλοκαίρι στον περσικό κόλπο είναι πολύ υψηλές.

Ο πρόεδρος της FIFA Σεπ Μπλάτερ έχει υποστηρίξει ότι το ενδεχόμενο να γίνει καλοκαίρι το τουρνουά στο Κατάρ δεν μπορεί να μπει σε μια ατζέντα για συζήτηση. Την ίδια ώρα, η Ένωση Ευρωπαϊκών Συλλόγων επισήμανε ότι η τεχνολογία ψύξης στα γήπεδα ήταν αναπόσπαστο μέρος της επιτυχούς υποψηφιότητας του Κατάρ. Όπως μας θυμίζει σε δημοσίευμά του το "pamesports.gr" οι διοργανωτές κατά την παρουσίαση της υποψηφιότητάς τους είχαν κάνει ειδική αναφορά στον τρόπο με τον οποίο θα έχουν... δροσιά τα γήπεδα και στις κερκίδες.

«Πρέπει να υπάρχουν πολύ σπουδαίοι λόγοι για την αλλαγή της ημερομηνίας διεξαγωγής του Μουντιάλ εκτός καλοκαιριού, επειδή αυτό θα θέσει σε κίνδυνο το άθλημα σε όλο τον κόσμο. Πρέπει να έχουμε περισσότερες πληροφορίες πριν από την αποδοχή αυτού του γεγονότος», τόνισε ο πρόεδρος της Ένωσης Ευρωπαϊκών Συλλόγων, Ουμπέρτο Γκαντίνι.


Επίσης, υπογράμμισε ότι η FIFA θα πρέπει να δώσει μεγαλύτερη προσοχή στα σωματεία, τους συλλόγους αλλά και στους παίκτες που δεν θα συμμετάσχουν στο Μουντιάλ 2022 και το πρόγραμμά τους θα επηρεαστεί από αλλαγή του προγράμματος διεξαγωγής του.

«Δεν δίνουμε καμία προσοχή σε εκείνους που δεν θα πάνε στο Κατάρ», είπε ο Γκαντίν και συνέχισε:

«Η πλειοψηφία των παικτών δεν θα συμμετάσχουν στο Παγκόσμιο Κύπελλο, η πλειοψηφία των πρωταθλημάτων δεν θα εκπροσωπείται στο Παγκόσμιο Κύπελλο. Τι πρόκειται να συμβεί στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο αν μετακινήσετε τις ημερομηνίες διεξαγωγής του από τη φυσική του εποχή; Αυτό είναι επίσης κάτι που πρέπει να εξετάσουμε. Τα στελέχη της επιτροπής διεκδίκησης της διοργάνωσης του Κατάρ ήταν πεπεισμένα ότι μπορούσαν να τα καταφέρουν με τις υψηλές θερμοκρασίες. Η τεχνολογία ψύξης που πρότειναν ήταν ένα σημαντικό κομμάτι στην αποδοχή της υποψηφιότητάς τους και η FIFA την είχε αποδεχθεί».

Βλέπετε, για να γίνει η τελική φάση του Μουντιάλ χειμώνα, θα πρέπει να γίνουν πολλές αλλαγές και στο καλεντάρι όλων των πρωταθλημάτων. Και οι αλλαγές που πρέπει να γίνουν είναι πολλές...
olympiacos-blog
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ