2014-09-14 09:04:13
Φωτογραφία για Φρίκη ΤΡΙΤΟΣ ΑΠΟΚΕΦΑΛΙΣΜΟΣ ΟΜΗΡΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΚΤΕΛΕΣΤΗ “ΤΖΟΝ” - ΒΡΕΤΑΝΟΣ ΤΟ ΝΕΟ ΘΥΜΑ
Αντιμέτωπη με το χειρότερο σενάριο στην υπόθεση της απαγωγής ενός Βρετανού υπηκόου από μαχητές του Ισλαμικού Χαλιφάτου βρίσκεται πλέον η κοινή γνώμη στη Βρετανία.

Μετά τον αποκεφαλισμό του Αμερικανού δημοσιογράφου Τζέιμς Φόλεϊ και του συναδέλφου και συμπατριώτη του Στίβεν Σότλοφ, ο Ντέιβιντ Χέινς είναι το τρίτο θύμα του εκτελεστή «Τζον». Ο στυγερός δολοφόνος ξεκαθάρισε στο video που δόθηκε στη δημοσιότητα τα ξημερώματα της Κυριακής -και εκκρεμεί να αποδειχθεί η αυθεντικότητά του- πως τιμωρεί με αυτόν τον τρόπο τη Βρετανία επειδή εξοπλίζει τους Κούρδους αντάρτες και τον κυβερνητικό στρατό στο Ιράκ, στηρίζοντας παράλληλα με κάθε τρόπο την ιμπεριαλιστική πολιτική των ΗΠΑ.

Όπως και στις δύο προηγούμενες περιπτώσεις οι εκτελέσεις έγιναν με μαχαίρι. Ο αποκεφαλισμός προκάλεσε εκ νέου παγκόσμιο σοκ, με την κοινή γνώμη σε χώρες της Δύσης να παρακολουθεί άφωνη τις ραγδαίες εξελίξεις, ανήμπορη να πιστέψει πως είναι δυνατόν να συνεχίζεται αυτή η κτηνωδία
. Ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Ντέιβιντ Κάμερον ξεκαθάρισε πως οι δολοφόνοι θα οδηγηθούν στη δικαιοσύνη, ενώ χαρακτήρισε «σατανική» την αποτρόπαιη ενέργεια. Σε μια εξέλιξη της τελευταίας στιγμής, βρετανικά ΜΜΕ μεταδίδουν πως τις τελευταίες εβδομάδες η οικογένεια του Χέινς προσπάθησε να επικοινωνήσει με τους τζιχαντιστές και να διαπραγματευτεί την ελευθερία του. Ωστόσο, οι προσπάθειες αυτές έπεσαν στο κενό.

To video της εκτέλεσης

Ένα νέο βίντεο εκτέλεσης αιχμαλώτου της οργάνωσης του Ισλαμικού Χαλιφάτου δόθηκε στη δημοσιότητα το βράδυ της Κυριακής. Σε αυτό απεικονίζεται ο τρίτος κατά σειρά αποκεφαλισμός ενός ομήρου, βρετανικής υπηκοότητας αυτή τη φορά, από τον γνωστό εκτελεστή «Τζον».

Το θύμα είναι ο 44χρονος Ντέιβιντ Χάινς, πατέρας δύο παιδιών, ο οποίος απήχθη από το Ατμέχ της Συρίας τον Μάρτιο του 2013 όπου εργαζόταν στη γαλλική οργάνωση αρωγής Acted. 

Το βρετανικό υπουργείο Εξωτερικών, «εργάζεται πυρετωδώς για να επιβεβαιώσει την αυθεντικότητα του βίντεο», που απεικονίζει τον αποκεφαλισμό του Βρετανού απαχθέντα Ντέιβιντ Χάινς.

Στο βίντεο, το οποίο τιτλοφορείται «Μήνυμα για τους συμμάχους της Αμερικής», απεικονίζεται ο Χάινς γονατιστός μπροστά από τον εκτελεστή του. Ο Χάινς αναγκάστηκε να διαβάσει μια δήλωση με την οποία κατηγορεί τον πρωθυπουργό Ντέιβιντ Κάμερον και τη βρετανική κυβέρνηση για τον θάνατό του.

Στη συνέχεια ο τζιχαντιστής αντάρτης -ο ίδιος που εκτέλεσε τους Αμερικανούς δημοσιογράφους Τζέιμς Φόλεϊ και Στίβεν Σότλοφ - σημειώνει ότι η εκτέλεση του Χάινς έρχεται προς απάντηση της «ύπουλης συνεργασίας της Βρετανίας με τις ΗΠΑ» στην εκστρατεία κατά του Ισλαμικού Κράτους ενώ αποτελεί μήνυμα για όλους τους συμμάχους των Ηνωμένων Πολιτειών. Μετά ο εκτελεστής δολοφονεί τον Χάινς με αποκεφαλισμό.

Στο τέλος του βίντεο ο τζιχαντιστής δείχνει έναν ακόμη Βρετανό υπήκοο που κρατά αιχμάλωτο το Ισλαμικό Χαλιφάτο. Πρόκειται για τον Άλαν Χένινγκ, ο οποίος σύμφωνα με τον εκτελεστή θα είναι ο επόμενος που θα θανατωθεί, εάν ο Κάμερον συνεχίσει να υποστηρίζει τον αγώνα κατά του Ισλαμικού Χαλιφάτου.

Την τραγωδία επιτείνει το γεγονός ότι λίγες μόλις ώρες πριν τη δημοσίευση του βίντεο, η οικογένεια του 44χρονου Χέινς είχε απευθύνει έκκληση προκειμένου να επικοινωνήσει με τους απαγωγείς του γιού τους και να ζητήσουν την απελευθέρωσή του.

«Ο Ντέιβιντ ενιωθε ζωντανός και ενθουσιασμένος με την ανθρωπιστική του δράση» αναφέρει σε ανακοίνωση που εξέδωσε για τον θάνατο του Χέινς ο αδερφός του, Μάικ. «Η χαρά του και ανυπομονησία που έδειχνε για το έργο του στη Συρία είναι το πιο σημαντικό στοιχείο της θλιβερής αυτής υπόθεσης για μένα και την οικογένειά μου. Τον αγαπούσαμε και θα μας λείψει τρομερά» καταλήγει η ανακοίνωσή του, που δημοσιοποίησε το βρετανικό υπουργείο Εξωτερικών.

Δείτε το βίντεο της εκτέλεσης στο παρακάτω λινκ της ιστοσελίδας zougla.gr

ΠΗΓΗ: http://www.zougla.gr/kosmos/article/friki-1072001
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ