2014-09-15 00:13:29
Φωτογραφία για Φρίκη χωρίς τέλος: Νέο βίντεο με αποκεφαλισμό Βρετανού ομήρου
Ένα νέο βίντεο εκτέλεσης αιχμαλώτου της οργάνωσης του Ισλαμικού Χαλιφάτου δόθηκε στη δημοσιότητα το βράδυ της Κυριακής. Σε αυτό απεικονίζεται ο τρίτος κατά σειρά αποκεφαλισμός ενός ομήρου, βρετανικής υπηκοότητας αυτή τη φορά, από τον γνωστό εκτελεστή «Τζον».

Το θύμα είναι ο 44χρονος Ντέιβιντ Χάινς, πατέρας δύο παιδιών, ο οποίος απήχθη από το Ατμέχ της Συρίας τον Μάρτιο του 2013 όπου εργαζόταν στη γαλλική οργάνωση αρωγής Acted.

Το βρετανικό υπουργείο Εξωτερικών, «εργάζεται πυρετωδώς για να επιβεβαιώσει την αυθεντικότητα του βίντεο», που απεικονίζει τον αποκεφαλισμό του Βρετανού απαχθέντα Ντέιβιντ Χάινς.

Στο βίντεο, το οποίο τιτλοφορείται «Μήνυμα για τους συμμάχους της Αμερικής», απεικονίζεται ο Χάινς γονατιστός μπροστά από τον εκτελεστή του. Ο Χάινς αναγκάστηκε να διαβάσει μια δήλωση με την οποία κατηγορεί τον πρωθυπουργό Ντέιβιντ Κάμερον και τη βρετανική κυβέρνηση για τον θάνατό του.


Στη συνέχεια ο τζιχαντιστής αντάρτης -ο ίδιος που εκτέλεσε τους Αμερικανούς δημοσιογράφους Τζέιμς Φόλεϊ και Στίβεν Σότλοφ - σημειώνει ότι η εκτέλεση του Χάινς έρχεται προς απάντηση της «ύπουλης συνεργασίας της Βρετανίας με τις ΗΠΑ» στην εκστρατεία κατά του Ισλαμικού Κράτους ενώ αποτελεί μήνυμα για όλους τους συμμάχους των Ηνωμένων Πολιτειών. Μετά ο εκτελεστής δολοφονεί τον Χάινς με αποκεφαλισμό.

Στο τέλος του βίντεο ο τζιχαντιστής δείχνει έναν ακόμη Βρετανό υπήκοο που κρατά αιχμάλωτο το Ισλαμικό Χαλιφάτο. Πρόκειται για τον Άλαν Χένινγκ, ο οποίος σύμφωνα με τον εκτελεστή θα είναι ο επόμενος που θα θανατωθεί, εάν ο Κάμερον συνεχίσει να υποστηρίζει τον αγώνα κατά του Ισλαμικού Χαλιφάτου.

Την τραγωδία επιτείνει το γεγονός ότι λίγες μόλις ώρες πριν τη δημοσίευση του βίντεο, η οικογένεια του 44χρονου Χέινς είχε απευθύνει έκκληση προκειμένου να επικοινωνήσει με τους απαγωγείς του γιού τους και να ζητήσουν την απελευθέρωσή του.

«Ο Ντέιβιντ ενιωθε ζωντανός και ενθουσιασμένος με την ανθρωπιστική του δράση» αναφέρει σε ανακοίνωση που εξέδωσε για τον θάνατο του Χέινς ο αδερφός του, Μάικ. «Η χαρά του και ανυπομονησία που έδειχνε για το έργο του στη Συρία είναι το πιο σημαντικό στοιχείο της θλιβερής αυτής υπόθεσης για μένα και την οικογένειά μου. Τον αγαπούσαμε και θα μας λείψει τρομερά» καταλήγει η ανακοίνωσή του, που δημοσιοποίησε το βρετανικό υπουργείο Εξωτερικών.

Κάμερον: Θα κυνηγήσουμε τους δολοφόνους του Ισλαμικού Χαλιφάτου

Ο πρωθυπουργός της Βρετανίας, Ντέιβιντ Κάμερον, δήλωσε ότι η δολοφονία του Βρετανού Ντέιβιντ Χάινς από την εξτρεμιστική οργάνωση Ισλαμικό Χαλιφάτο, ήταν μια καθαρά σατανική πράξη και υποσχέθηκε ότι θα φέρει τους δολοφόνους ενώπιον της δικαιοσύνης, όσο διάστημα κι εάν χρειαστεί.

«Είναι αποτρόπαιο και φρικτό η δολοφονία ενός αθώου φιλανθρωπιστή. Η καρδιά μου βρίσκεται με την οικογένεια του Ντέιβιντ Χάινς, ο οποίος είχε επιδείξει εξαιρετικό θάρρος και σθένος σε όλη αυτή τη δοκιμασία», αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε το γραφείο του Βρετανού πρωθυπουργού.

«Θα κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας προκειμένου να κυνηγήσουμε τους δολοφόνους και να τους οδηγήσουμε ενώπιον της δικαιοσύνης, για όσο διάστημα χρειαστεί».

Ομπάμα: Καταδικάζουμε τη βάρβαρη δολοφονία του Βρετανού ομήρου

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα, καταδίκασε σε έντονο ύφος τη «βάρβαρη δολοφονία» του Βρετανού Ντέιβιντ Χάινς από μέλη της οργάνωσης Ισλαμικό Χαλιφάτο, λίγο αφότου δημοσιοποιήθηκε το βίντεο που απεικονίζει την εκτέλεση με αποκεφαλισμό του 44χρονου απαχθέντα.

«Οι Ηνωμένες Πολιτείες στέκονται σήμερα δίπλα στο στενό μας φίλο και σύμμαχο σε αυτή τη θλιβερή στιγμή», δήλωσε ο Ομπάμα σε ανακοίνωσή του. «Θα συνεργαστούμε με το Ηνωμένο Βασίλειο και με μια ευρεία συμμαχία εθνών από την περιοχή και από όλο τον κόσμο, ώστε να φέρουμε τους δράστες αυτής της αποτρόπαιης πράξης ενώπιον της δικαιοσύνης και να καταστρέψουμε αυτή την απειλή προς τους λαούς των χωρών μας, την περιοχή και όλο τον κόσμο».

Ο Ομπάμα έχει κάνει έκκληση για τη δημιουργία μιας συμμαχίας μεταξύ των χωρών της Δύσης και της Μέσης Ανατολής για την αντιμετώπιση της απειλής που προβάλει το Ισλαμικό Χαλιφάτο.

Δείτε το βίντεο της εκτέλεσης εδώ

Πηγή: zougla
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ