2014-09-15 18:50:28
Φωτογραφία για Φοιτητής και σύζυγος ο 21χρονος κρατούμενος Νίκος Ρωμανός
O Νίκος Ρωμανός, κατηγορούμενος για συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση, σε κατάθεση που έδωσε, στα 15 του χρόνια, το 2008, ως κύριος αυτόπτης μάρτυρας της δολοφονίας Γρηγορόπουλου έλεγε ότι, «ο φίλος μου δεν δολοφονήθηκε, εκτελέστηκε εν ψυχρώ» από τους δύο αστυνομικούς.

Στις δίκες που ακολούθησαν δεν εμφανίστηκε ως μάρτυρας και τα ίχνη του χάθηκαν επί χρόνια. Ολοι συμφωνούν ότι αυτή η υπόθεση τον σημάδεψε και πιθανότατα τον οδήγησε σε δρόμους έντονης αμφισβήτησης του συστήματος.

"Ξαφνικά άκουσα ένα μπαμ» έλεγε το 2008 ο 21χρονος σήμερα Νίκος Ρωμανός, ο οποίος σήμερα κρατείται ως υπόδικος στις φυλακές του Αυλώνα για συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση και ληστεία. Περιέγραφε το πώς αιφνιδιάστηκε από τη δολοφονία του κολλητού του, Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου στα Εξάρχεια, όπου είχαν πάει οι δυο τους για να φάνε ένα σάντουιτς.

Γόνος αστικής οικογενείας ο ίδιος είναι εγγονός του Αθανάσιου Νάσιουτζικ (γνωστός για τη μεγάλη δικαστική περιπέτεια) και γιος της συγγραφέως Παυλίνας Νάσιουτζικ
. Δεν αρνήθηκε ποτέ τη συμμετοχή του στην υπόθεση με τη διπλή ένοπλη ληστεία στον Βελβεντό και την απαγωγή του οδοντιάτρου, ωστόσο δεν έχει δεχθεί τη σχέση του με την οργάνωση Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς, της οποίας σύμφωνα με το κατηγορητήριο είναι μέλος. Αυτή την περίοδο ο Ν. Ρωμανός αποδεικνύει ότι δεν είναι ένας συνηθισμένος νεαρός και ξαφνιάζει ακόμη με τις κινήσεις του.

Γαμπρός και φοιτητής

Στις 8 Αυγούστου 2014 ο Ν. Ρωμανός παντρεύτηκε τη 18χρονη Β.Ν. Η ημερομηνία για τον πολιτικό γάμο μέσα στις φυλακές - η κοπέλα δεν είναι έγκλειστη -, τον οποίο τέλεσε ο δήμαρχος Αυλώνα, ορίστηκε ύστερα από πολλές αναβολές και πιέσεις για να βρεθεί η ημερομηνία. Σε ένα γραφείο της διεύθυνσης των φυλακών Αυλώνα έγινε η τελετή σε κλίμα συγκίνησης. Μετά τα γλυκά και τα κεράσματα οι δύο οικογένειες συνέφαγαν εκτός φυλακής.

Η σχέση των δύο νέων είχε αρχίσει έξω από τη φυλακή και προτού ο Νίκος (εδώ και 14 μήνες) κρατηθεί για τη γνωστή υπόθεση στον Βελβεντό, ωστόσο βρέθηκε αποτύπωμά του σε «γιάφκα» στη Νέα Ιωνία Βόλου σύμφωνα με νεότερη δικαστική κρίση στο στάδιο της προδικασίας. Τους προηγούμενους μήνες η σημερινή σύζυγός του τον επισκεπτόταν στον Αυλώνα τα Σαββατοκύριακα.

Η εφετινή χρονιά όμως σηματοδοτείται για τον έγκλειστο και από άλλο ένα γεγονός. Υστερα από πολλά ξενύχτια όπου διάβαζε για τις εξετάσεις που έδωσε μέσα από τις φυλακές, πέρασε με επιτυχία στα ΤΕΙ Αθήνας, στο Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων (Τμήμα Υγείας). Η διαδικασία των εξετάσεων μοιάζει με τις πανελλήνιες: σε ειδικό εξεταστικό κέντρο στις φυλακές τα θέματα αποσφραγίζονται ενώ υπάρχει επίβλεψη από επιτηρητές.

Από την αίτηση που έχει καταθέσει ο απόφοιτος ιδιωτικού σχολείου κρατούμενος στο αρμόδιο Συμβούλιο Φυλακών φαίνεται ότι έχει διάθεση να παρακολουθήσει τα μαθήματα με όποιον τρόπο του επιτρέπεται. Ζητεί επίσης τη μη μεταγωγή του στη Λάρισα και εναλλακτικά την κράτησή του στον Κορυδαλλό, καθώς αναφέρει ότι επιθυμεί να παρακολουθήσει τα μαθήματα και γι' αυτό αιτείται χορήγηση εκπαιδευτικής άδειας. Σύμφωνα με τον κανονισμό, είναι 24ωρη, ο φοιτητής-κρατούμενος παρακολουθεί τα μαθήματα και επιστρέφει το βράδυ στο κελί του.

Πηγή: news
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
«Μισώ την Αγγλία»
ΕΠΟΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
«Μισώ την Αγγλία»
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ