2014-09-15 23:38:40
Φωτογραφία για Κατάλληλο για άντρες: Φτιάξτε τάρτα σοκολάτας και ανεβάστε τη λίμπιντο της
Ήρθε η ώρα η ζαχαροπλαστική να γίνει αντρική υπόθεση. 

Μπείτε στην κουζίνα, φτιάξτε εύκολη τάρτα σοκολάτας, ακολουθώντας τις συμβουλές του Βασίλη Τζίμα, και εντυπωσιάστε την. Σίγουρα θα της αρέσει!

Υλικά

Για τη ζύμη

300 γραμμ. βούτυρο

110 γραμμ. άχνη ζάχαρη

2 αβγά

500 γραμμ. αλεύρι

Για τη γέμιση

400 γραμμ. μαύρη σοκολάτα (τουλάχιστον 60% κακάο) ψιλοκομμένη

150 ml γάλα πλήρες

250 γραμμ. κρέμα γάλακτος

2 αβγά ελαφρώς χτυπημένα

Διαδικασία

Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάμε με το μίξερ το βούτυρο και την άχνη ζάχαρη μέχρι να ομογενοποιηθούν. Βάζουμε τα αβγά ένα-ένα και μετά ρίχνουμε το αλεύρι. Το μίγμα θα είναι έτοιμο όταν αρχίσει να ξεκολλάει από τα πλαϊνά. Εκείνη την ώρα, το βάζουμε σε μία ελαφρώς αλευρωμένη επιφάνεια, το κάνουμε μια μπάλα και το αφήνουμε για 2 ώρες στο ψυγείο να «ξεκουραστεί».


Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 220 βαθμούς. Βγάζουμε την ζύμη από το ψυγείο, την βάζουμε σε μία φόρμα για τάρτες (28εκ διάμετρο) και πιέζουμε μαλακά με το χέρι μας. Σκεπάζουμε την τάρτα με αντικολλητικό χαρτί, βάζουμε από πάνω φασόλια (για να μην φουσκώσει η ζύμη) και την ψήνουμε για 15 λεπτά στον φούρνο. Αφαιρούμε το χαρτί με τα φασόλια και ψήνουμε για άλλα 5 λεπτά. Έπειτα την βγάζουμε από τον φούρνο και την αφήνουμε να κρυώσει. Χαμηλώνουμε στους 120 βαθμούς

Για να φτιάξουμε τη γέμιση: Βάζουμε την σοκολάτα σε ένα πυρέξ. Βάζουμε το γάλα και την κρέμα γάλακτος σε κατσαρολάκι και τα αφήνουμε μέχρι να πάρουν μία βράση. Κατόπιν το ρίχνουμε στην σοκολάτα και το ανακατεύουμε μέχρι να γίνει ένα ομοιόμορφο μίγμα. Προσθέτουμε τα αυγά και ανακατεύουμε ξανά. Βάζουμε το μίγμα της σοκολάτας πάνω στην τάρτα και ψήνουμε για 20-25 λεπτά.
koolnews.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ