2014-09-16 16:53:40
Φωτογραφία για Κόντρα Κωνσταντινόπουλου-Σταθάκη για το ΕΣΠΑ
Συνεχίζεται η κόντρα του υφυπουργού Ανάπτυξης, Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλου με τον ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή τις εξαγγελίες του Αλέξη Τσίπρα στη ΔΕΘ και την αξιοποίηση των κονδυλίων του ΕΣΠΑ.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργος Σταθάκης απάντησε στον Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλο, ο οποίος σε χθεσινή δήλωσή του έκανε λόγο για «κακούς συμβούλους του κ. Τσίπρα με άγνοια σε θέματα κοινοτικών  χρηματοδοτήσεων».

«Ο όψιμος υφυπουργός επί του ΕΣΠΑ μάλλον δεν γνωρίζει τίποτα για το ΕΣΠΑ. Έτσι "περιχαρής" δήλωσε ότι τα χρήματα του παλιού ΕΣΠΑ είναι δεσμευμένα σε προγράμματα απασχόλησης, το έκτακτο πρόγραμμα απασχόλησης των 500 εκατομμυρίων ευρώ είναι επίσης δεσμευμένο σε προγράμματα απασχόλησης και πρόλαβε σε ένα μήνα να κλειδώσει και το ΕΣΠΑ 2014 – 2020 με τον προσωπικό σχεδιασμό του», αναφέρει ο κ. Σταθάκης και συμπληρώνει:

«Τον καλούμε λοιπόν να δημοσιοποιήσει πόσες φορές, πότε και σε τι έκταση έγιναν αναθεωρήσεις στο παλιό ΕΣΠΑ ανάμεσα στο 2007 και το 2013. Εάν αυτές ήταν πολλές και μεγάλης έκτασης τότε μπορεί να αφήσει τη μελλοντική κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ να σχεδιάσει ένα ενιαίο πρόγραμμα απασχόλησης με πνοή και αποτέλεσμα».


Άμεση ήταν η απάντηση του υφυπουργού Ανάπτυξης, ο οποίος σε δήλωσή του τονίζει ότι «ο κ. Σταθάκης επαναλαμβάνει τις αοριστολογίες περί των κονδυλίων του ΕΣΠΑ,  επαναλαμβάνει την πρόσκληση προς κάθε αρμόδιο στέλεχος της αξιωματικής αντιπολίτευσης να προσέλθουν  στο ΥΠΑΑΝ, ώστε η κάθε πλευρά να μιλήσει με έργα και κοστολογήσεις και να διαπιστωθεί ποιος υπόσχεται και λογαριάζει "χωρίς τον ξενοδόχο"».

«Ο κ. Σταθάκης μάλιστα, ελέγχεται για την αξιοπιστία του καθώς είναι χαρακτηριστικό ότι αναφορικά με τα κεφάλαια προερχόμενα από το ΤΧΣ και το ΕΣΠΑ, τόσο για τη δυνατότητα άντλησης όσο και για το ύψος των κεφαλαίων,  επικαλείται διαφορετικά ποσά (9 δις) από την ηγεσία του κόμματος (11,5 δις) και από άλλα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και είναι καιρός αν μη τι άλλο να συντονίσουν τα κομπιουτεράκια τους», υπογραμμίζει ο κ. Κωνσταντινόπουλος και προσθέτει:

«Επίσης καλείται  η κ. Δούρου -αλλά και όποιος άλλος περιφερειάρχης ανά την Ελλάδα ενστερνίζεται τις απόψεις του ΣΥΡΙΖΑ περί αναθεωρήσεων του ΕΣΠΑ-, να απαντήσει ποια συγκεκριμένα έργα του ΕΣΠΑ είναι διατεθειμένη να απεντάξει για να εξασφαλίσει τα δις που υπολογίζει το κόμμα της».
Πηγή Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ