2014-09-17 00:54:07
Φωτογραφία για Πειραιώς Σεραφείμ: Οι αντάρτες του ΕΛΑΣ εσταύρωσαν Μεγάλη Παρασκευή τον Εφημέριο Μεγάρχης Τρικάλων
Σφοδρή αντιπαράθεση προέκυψε μεταξύ εκπαιδευτικών...αριστερής ιδεολογίας και του Μητροπολίτου Πειραιώς Σεραφείμ. Αφορμή όσα ελέγχθησαν από τον Δεσπότη κατά τον αγιασμό στο Ζάννειο Γυμνάσιο-Λύκειο.

Οι....θιγμένοι εκπαιδευτικοί κατηγόρησαν τον Μητροπολίτη για μισαλλόδοξη αντικομμουνιστική προπαγάνδα και ο ίδιος απάντησε θυμίζοντας τα εγκλήματα του ΕΛ.ΑΣ. απέναντι στην Εκκλησία.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με ανακοίνωση εκπαιδευτικών δημόσιων σχολείων του Πειραιά (Ενότητα Αντίστασης Ανατροπής ΕΛΜΕ Πειραιά), ο εν λόγω εκπρόσωπος της Εκκλησίας, «επειδή θεώρησε ότι οι μαθητές δεν έκαναν ησυχία κατά την τελετή, άρχισε να επιτίθεται με χυδαίο αντικομμουνιστικό υβρεολόγιο, κατηγορώντας τους ότι τέτοια συμπεριφορά έχουν μόνο οι κομμουνιστές και προχώρησε μάλιστα σε πολιτικές κρίσεις γύρω από τα καθεστώτα στη πρώην Σοβιετική Ενωση και την Ανατολική Ευρώπη.Ξεθάβοντας τις χειρότερες μνήμες του ελληνικού λαού, όπου η ηγεσία της Εκκλησίας μαζί με τα πιο αυταρχικά και εκμεταλλευτικά καθεστώτα πολεμούσαν με λύσσα τον κομμουνισμό και οποιαδήποτε απελευθερωτική ιδέα, σε αντίθεση με κατώτερα μέλη του κλήρου που στελέχωσαν τις γραμμές της Εθνικής Αντίστασης ενάντια στους κατακτητές».


Πληρωμένη ήρθε η απάντηση του Μητροπολίτη, ο οποίος αφού εξιστορεί την δική του εκδοχή όσων συνέβησαν αναφέρει πως "αγνοούν οι συντάκτες της Ανακοινώσεως, από το έτος 1944-1949 εσφαγιάσθησαν με οικτρούς βασανισμούς, ετυφλώθησαν και κατακρεουργήθησαν 260 και πλέον Κληρικοί με πρωτιστεύοντα τον μακαριστό πρεσβύτερο Γεώργιο Σκρέκα 37 ετών, Εφημέριο Μεγάρχης Τρικάλων, τον οποίο οι αντάρτες του ΕΛΑΣ εσταύρωσαν τη Μεγάλη Παρασκευή, 11 Απριλίου 1947"

Και ΑΝΤΑΡΣΥΑ κατά Αγίου Όρους

Σαν να μην έφτανε αυτή η κόντρα αριστερών-Μητρ. Πειραιώς ήρθε και μια σκληρή ανακοίνωση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ κατά των μονών του Αγίου Όρους, στην οποία ζητούν μεταξύ άλλων απόδοση στην κοινωνία των μοναστηριακών εκτάσεων και αναφέρουν: "54.000 στρέμματα γης της Σιθωνίας κινδυνεύουν από της ορέξεις επιχειρηματικών συμφερόντων και μοναστηριών". Οσον αφορά τα επιχειρηματικά συμφέροντα εννοούν την ΣΕΚΑ του ομίλου Βαρδινογιάννη.
Πηγή Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ