2014-09-18 20:56:19
Φωτογραφία για Η Πάτρα πρώτος σταθμός των επισκέψεων του Ρώσου πρέσβη - Συνάντηση με τον δήμαρχο Κώστα Πελετίδη
Με τον Πρέσβη της Ρωσίας στην Ελλάδα Ανδρέι Μασλόβ (Abdrei Maslov), συναντήθηκε σήμερα το μεσημέρι στο Δημαρχείο, ο Δήμαρχος της Πάτρας Κώστας Πελετίδης. Ο κ. Μασλόβ, βρίσκεται στην Ελλάδα από τις 12 του περασμένου Ιουλίου και όπως είπε –μιλώντας άπταιστα Ελληνικά- στον κ. Πελετίδη, «η Πάτρα είναι πόλη που επέλεξε να ξεκινήσει την γνωριμία του με τη χώρα μας».

Ο Δήμαρχος ευχαρίστησε τον Πρέσβη για την επίσκεψή του στην Πάτρα, τονίζοντας: «Πάντα είχαμε καλές σχέσεις με τον Ρωσικό λαό, τον αγαπάμε, όπως βέβαια αγαπάμε όλους τους λαούς, που αγωνίζονται να για να ζήσουν».

Στη συζήτηση κυριάρχησε το θέμα της δυνατότητας συνεργασίας της Πάτρας με τη Ρωσία, κυρίως σε επίπεδο πολιτιστικό.

Ο κ. Πελετίδης, αφού ενημέρωσε τον κ. Μασλόβ, ότι η νέα Δημοτική Αρχή έχει λίγες μέρες που ανέλαβε καθήκοντα, δήλωσε:

«Αυτή την καλή αρχή που γίνεται σήμερα, θέλουμε να την συνεχίσουμε αν και η κακή οικονομική κατάσταση που επικρατεί στη χώρα μας και βέβαια πλήττει και την πόλη μας, στέκεται εμπόδιο σε πολλά πράγματα που θέλουμε να υλοποιήσουμε.


Σε επίπεδο πολιτισμού έχετε πολλή μεγάλη ανάπτυξη και θα ήταν ενδιαφέρουσα η συνεργασία μας μαζί σας.

Οι δεσμοί αυτοί άλλωστε, θα δημιουργήσουν τις προϋποθέσεις και για άλλους δεσμούς σε πολλά επίπεδα, όπως το εκπαιδευτικό και το οικονομικό.

Την αγάπη μας στο Ρωσικό λαό θα την δείξουμε με πολλούς τρόπους.

Θα έχουμε και αργότερα επικοινωνία με συγκεκριμένες προτάσεις, αμέσως μόλις ενημερωθούμε για όλα όσα αφορούν στις σχέσεις μας».

Στη συζήτηση έγινε αναφορά όπως ήταν αναμενόμενο και στα οικονομικά γεγονότα, που συνέβησαν στη Ρωσία και επηρέασαν και τη δική μας χώρα, όπως οι πτωχεύσεις των μεγάλων τουριστικών πρακτορείων, αλλά και το εμπάργκο εισαγωγής των οπωροκηπευτικών, λέγοντας μάλιστα σχετικά με το δεύτερο ζήτημα ο Πρέσβης:

«Η πραγματικότητα δεν μας αρέσει, αλλά αναγκαστήκαμε από την Ε.Ε. Είμαστε αισιόδοξοι».

«Από τις εξελίξεις αυτές βγαίνουν χρήσιμα συμπεράσματα, για το ποιοι δημιουργούν κάποιες καταστάσεις και ποιοι κερδίζουν από αυτές, ενώ τις συνέπειες τις υφίσταται πάντα ο λαός. Το ζητούμενο είναι να μην δηλητηριάζονται οι σχέσεις των λαών», ήταν η απάντηση του κ. Πελετίδη.

Στη συνάντηση, που έκλεισε με την πρόθεση του Πρέσβη, αλλά και την πρόσκληση του Δημάρχου να έρθει στην Πάτρα ανήμερα της γιορτής της πόλης που είναι και η ονομαστική του γιορτή, παρόντες ήταν η Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Κατερίνα Γεροπαναγιώτη – Θεοδωρακοπούλου και ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αχαΐας Πλάτων Μαρλαφέκας.
xespao
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Epic Zen Garden : AppStore free
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Epic Zen Garden : AppStore free
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ