2014-09-18 21:06:55
Φωτογραφία για Υπνωτιστικό το κορνάρισμα των οδηγών ταξί σε πελάτες, λένε οι ειδικοί
Τη δυνατότητα να υπνωτίσουν ανυποψίαστους περαστικούς διαθέτουν όσοι αυτοκινητιστές ταξί κορνάρουν, παίζουν φώτα, επιβραδύνουν ή ακόμη και σταματούν μπροστά σε πεζούς προκειμένου να τους δελεάσουν να μπουν μέσα στο όχημά τους, αναφέρουν ειδικοί σε θέματα ψυχολογίας και ανθρώπινης συμπεριφοράς Χαρακτηριστικές όμως είναι και οι μαρτυρίες ανθρώπων που έπεσαν θύματα υπνωτισμού από ταξιτζίδες.

“Καθόμουν στη στάση στην Κηφισίας στο ύψους του Χαλανδρίου και περίμενα να περάσει το 550 να πάω σπίτι, στη Νέα Σμύρνη, μετά από μια κουραστική μέρα δουλειάς. Ξαφνικά εκεί που είχα ανάψει τσιγάρο με την προσδοκία να έρθει πιο γρήγορα το λεωφορείο, περνάει ένα ταξί, επιβραδύνει, αρχίζει να αναβοσβήνει τα φώτα, ο οδηγός με καρφώνει στα μάτια και εγώ ανήμπορος να αντισταθώ στο κάλεσμά του, σηκώνω το χέρι μου, τον σταματάω και μπαίνω μέσα. Άγιο Σώστη του λέω, και ξεκινάμε. Ήταν σαν να μου είχε ρίξει ρούφι στο ποτό. Η πλάκα ήταν ότι μέσα στο πορτοφόλι μου είχα μόνο την κάρτα απεριορίστων διαδρομών για λεωφορεία και μετρό, τρία ευρώ και τη χρεωστική κάρτα, έτσι όταν φτάσαμε του ζήτησα να κάνουμε μια στάση στην τράπεζα να σηκώσω τα λεφτά που είχα στην άκρη για το ενοίκιο, προκειμένου να τον πληρώσω” αναφέρει ο Χάρης Δελεβέτης, ένας υπάλληλος στα Goody's.


Εντύπωση προκαλεί και δεύτερη μαρτυρία, ανώνυμη αυτή τη φορά, που έρχεται να ενισχύσει τα όσα ισχυρίζεται ο 25χρονος Χάρης.

“Ήταν Σάββατο απόγευμα, ήμουν αραχτός σπίτι και έβλεπα τηλεόραση. Σε μια φάση κοιτάω και βλέπω ότι μου χουν τελειώσει τα τσιγάρα. Βάζω στο διάλειμμα μια βερμούδα, παίρνω πορτοφόλι, το κινητό το άφησα σπίτι, και πετάγομαι στο ψιλικατζή να πάρω έναν καπνό και μια μπύρα. Έτσι όπως πάω να περάσω το δρόμο για να γυρίσω σπίτι, περνάει ένα ταξί και σταματάει λίγα μέτρα μακρυά μου. Νομίζοντας ότι στάθηκε για να περάσω απέναντι, πάω να κάνω ένα βήμα και ξαφνικά ακούω την κόρνα του ταξί. Γυρνάω κοιτάω τον ταξιτζή που με κοζάρει λάγνα και μετά δεν θυμάμαι τίποτα άλλο πέρα από το ότι βρέθηκα από το Περιστέρι στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος”.

Το theblob.gr επικοινώνησε με την Ένωση Ταξί η οποία επιβεβαίωσε ότι οι περισσότεροι ταξιτζίδες έχουν κάνει μαθήματα υπνωτισμού στο πλαίσιο κλαδικού σεμιναρίου με τον Γιούρι Γκέλερ, “τέχνη” που λόγω κρίσης χρησιμοποιούν όλο και πιο συχνά για να αυξήσουν την ιδιαίτερα μειωμένη πελατεία τους. Μάλιστα, όπως παραδέχεται ο πρόεδρος της Ένωσης, η κόρνα των ταξί έχει ρυθμιστεί να εκπέμπει εκτός από τους αντιληπτούς από το ανθρώπινο αυτί ήχους και υπέρηχους που κυριεύουν τον εγκέφαλο των περαστικών και τους μετατρέπουν σε υποχείρια των οδηγών ταξί.
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ