2014-09-18 23:35:29
Φωτογραφία για Τι δείχνει η τελευταία δημοσκόπηση που δημοσιεύτηκε για την ανεξαρτησία
Οι ψηφοφόροι της Σκωτίας είναι έτοιμοι να απορρίψουν την ανεξαρτησία σήμερα, σύμφωνα με την τελευταία δημοσκόπηση που... δημοσιεύτηκε πριν το αποτέλεσμα ανακοινωθεί αύριο το πρωί.

Η εκστρατεία του «Όχι» πηγαίνει στο σημερινό δημοψήφισμα με έξι βαθμούς μπροστά από τους εθνικιστές του Alex Salmond.

Μεταξύ αυτών, το 50 τοις εκατό λένε ότι θα ψηφίσουν Όχι, με 45 τοις εκατό λένε ότι θα στηρίξουν την ανεξαρτησία. Ένα επιπλέον 4 τοις εκατό είναι ακόμα αναποφάσιστοι, σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις της Ipsos MORI.

Ακριβώς κάτω από το μισό - το 46 τοις εκατό - των Σκωτσέζων ψηφοφόρων πιστεύουν ότι η εκστρατεία Better Together θα κερδίσει το δημοψήφισμα, σε σύγκριση με μόλις 30 τοις εκατό που πιστεύουν ότι η εκστρατεία του Ναι θα κερδίσει.

Η σημερινή δημοσκόπηση για την Evening Standard, δείχνει μια μικρή αύξηση της υποστήριξης για την εκστρατεία του «Όχι».


Οι άνδρες τάχθηκαν υπέρ της ανεξαρτησίας 53-47, αλλά οι γυναίκες κατά 42-58.

Τα άτομα ηλικίας 25 έως 34 ετών ήταν οι πιο παθιασμένοι αυτονομιστές - με σχεδόν τα τρία τέταρτα να υποστηρίζουν την ανεξαρτησία. Όμως, τα άτομα ηλικίας άνω των 55 χωρίστηκαν στα δύο με ελαφρύ προβάδισμα του Όχι.

Σε μια έρευνα που δημοσιεύθηκε από τις ίδιες δημοσκοπήσεις χθες δείνχει ότι εκείνοι που είπαν ότι είναι «απολύτως βέβαιο» να ψηφίσουν αύριο - 49 τοις εκατό είπαν ότι ήθελαν να ψηφίσουν Όχι, με 47 τοις εκατό να υποστηρίζουν την ανεξαρτησία. Πέντε τοις εκατό παραμένει αναποφάσιστο.
Πηγή
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ