2014-09-19 03:40:08
Φωτογραφία για Συγκλονιστικό βίντεο με θηριώδες αεροπλάνο-τάνκερ στη μάχη με τις φλόγες!
Το DC-10 είναι ίσως ο ισχυρότερος σύμμαχος του πυροσβέστη, για την αντιμετώπιση πυρκαγιών μεγάλης έκτασης. Από το 2006 μέχρι σήμερα, η κοινοπραξία «10 Tanker Air Carrier» έχει μετασκευάσει 3 επιβατικά McDonnell Douglas DC-10 (ευρείας ατράκτου) σε πυροσβεστικά αεροπλάνα-τάνκερ, τα οποία επιχειρούν κυρίως σε ΗΠΑ και Αυστραλία.

Χρειάζονται μόλις 8 δευτερόλεπτα για να απελευθερωθούν 45.000 λίτρα επιβραδυντικό υγρό, που βρίσκονται σε ειδικό εξωτερικό ντεπόζιτο, κάτω από την «κοιλιά» του DC-10. Ηλεκτρονικά κυκλώματα φροντίζουν για τη βέλτιστη διασπορά του υγρού, ώστε να καλυφθεί η μέγιστη δυνατή επιφάνεια.

Με μία μόνο ρίψη, το θηριώδες Air Tanker καταπολεμά τις φλόγες σε μια τεράστια λωρίδα 91x1600 μέτρων, ισοδύναμη με 20 γήπεδα ποδοσφαίρου!

Δείτε το αεροπλάνο σε δράση, ενώ καταπολεμά την πυρκαγιά του Φαραγγιού Σιλβεράντο (Καλιφόρνια, ΗΠΑ). Παρατηρήστε το προπορευόμενο Beechcraft King Air, που υποδεικνύει στους πιλότους του DC-10 το ακριβές σημείο ρίψης.

Θέλετε να πάρετε μια γεύση της έντασης που βιώνει ένας πιλότος πυροσβεστικού αεροσκάφους; Δείτε ένα ακόμη εκπληκτικό βίντεο, γυρισμένο από ισπανούς πιλότους Canadair.
Πηγή
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ