2014-09-19 03:33:21
Φωτογραφία για Το όραμα του Κώστα για το σπίτι που γεννήθηκε και μεγάλωσε ο πατέρας του Παύλος Μπακογιάννης
Το δωρίζει στο Δήμο για να γίνει Μουσείο Δημοκρατίας και Εθνικής Ενότητας Στις 26 Σεπτεμβρίου συμπληρώνονται 25 χρόνια από τη δολοφονία του Παύλου Μπακογιάννη.

Όραμά του; Η υπεράσπιση της Δημοκρατίας και της Εθνικής Ενότητας. Ιδανικά που σήμερα είναι επίκαιρα όσο ποτέ άλλοτε.

Ήταν ένα ανοιχτό μυαλό που έβλεπε πολλά χρόνια μπροστά. Αυτό ακριβώς φοβήθηκαν και αυτοί που φρόντισαν να τον βγάλουν από τη μέση με αυτό τον άνανδρο τρόπο.

«Θα αποτελούσε για εμάς μεγάλη τιμή, εάν βλέπαμε το σπίτι που γεννήθηκε και μεγάλωσε ο πατέρας μου να είναι ανοιχτό σε όλους εκείνους που επιθυμούν να το επισκεφθούν...», αναφέρει μεταξύ άλλων ο Κώστας Μπακογιάννης στην επιστολή που έστειλε στο Δήμαρχο Καρπενησίου, εκφράζοντας τη δική του επιθυμία και της οικογένειάς του.. Διαβάστε όλο το κείμενο της επιστολής που δημοσίευσαν τα "Ευρυτανικά Νέα"

"ΠΡΟΣ: κ. Νίκο Σουλιώτη


Δήμαρχο Καρπενησίου

Αγαπητέ κ. δήμαρχε,

Αγαπητέ Νίκο,

«Όπως γνωρίζετε, στις 26 Σεπτεμβρίου συμπληρώνονται 25 χρόνια από τη δολοφονία του πατέρα μου, Παύλου Μπακογιάννη. Όραμά του ήταν η υπεράσπιση της Δημοκρατίας και της Εθνικής Ενότητας. Ιδανικά που σήμερα είναι επίκαιρα όσο ποτέ άλλοτε.

Πρόθεση τόσο δική μου, όσο και της οικογένειάς μου, είναι να παραχωρήσουμε στον δήμο Καρπενησίου το πατρικό μας σπίτι στη Βελωτά, εφόσον βέβαια το αποδεχόταν το Δημοτικό Συμβούλιο, προκειμένου να στεγαστεί σε αυτό Μουσείο Δημοκρατίας και Εθνικής Ενότητας.

Θα αποτελούσε για εμάς μεγάλη τιμή, εάν βλέπαμε το σπίτι που γεννήθηκε και μεγάλωσε ο πατέρας μου να είναι ανοιχτό σε όλους εκείνους που επιθυμούν να το επισκεφθούν.

Ταυτόχρονα, η δημιουργία ενός τέτοιου μουσείου θα μπορούσε να συμβάλει στην ανάπτυξη της περιοχής του Προυσού, αυξάνοντας την επισκεψιμότητα της εν λόγω Δημοτικής Ενότητας και αναβαθμίζοντας τα χωριά της.

Επιθυμία μας είναι να μεταλαμπαδεύσουμε στις επόμενες γενιές τις αρχές και τις αξίες της Δημοκρατίας, τις οποίες ο πατέρας μου υπηρέτησε σε όλη του τη ζωή. Για τον λόγο αυτό, σας υποβάλω, με μεγάλη συγκίνηση, την πρότασή μου, ως ελάχιστο δείγμα ανταπόδοσης στον τόπο που έζησε και αγάπησε ο πατέρας μου.

Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων.»

Με εκτίμηση,

Κώστας Μπακογιάννης

Περιφερειάρχης

Στερεάς Ελλάδας"
Πηγή
Tromaktiko
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ