2014-09-20 08:44:06
Φωτογραφία για “Τείχος Βερολίνου” ύψωσαν ανάμεσα σε δυο λύκεια της Ευβοίας. –Αδιάφορη η σχολική επιτροπή –- Τραυματισμός μαθητή [photos]
Μπορεί να έπεσε το τείχος του Βερολίνου, το τμήμα των ενδογερμανικών συνόρων που διαίρεσε την Γερμανία σε δύο κράτη, το τείχος ανάμεσα στο Γενικό Λύκειο και το ΕΠΑΛ Ιστιαίας μόλις σηκώθηκε.

Λάβαμε και δημοσιεύουμε καταγγελία και φωτογραφίες γονιών μαθητών του ΕΠΑΛ Ιστιαίας, σχετικά με οικοδομική κατασκευή (εσωτερική τοιχοποιία με γυψοσανίδα στον 1ο και 2ο όροφο σχολικού κτιρίου) που σκοπό έχει την διαχώριση των μαθητών του Γενικού Λυκείου Ιστιαίας και του ΕΠΑΛ Ιστιαίας, λύκεια που συστεγάζονται στο ίδιο σχολικό κτίριο.

Κάνουν λόγο για απαξίωση του ΕΠΑΛ και κατασκευή που επηρεάζει την ασφάλεια των μαθητών, περα από την ψυχολογία τους, μιας και εμποδίζει την σωστή λειτουργία του σχεδίου έκτακτης ανάγκης πυρασφάλειας και προστασίας από σεισμούς.

Μιλούν για παράνομη κατασκευή που έγινε καλοκαιρινούς μήνες χωρίς να έχει παρθεί σχετική απόφαση από τον Δήμο Ιστιαίας-Αιδηψού και το Δημοτικό Συμβούλιο, χωρίς ενημέρωση και μελέτη του Οργανισμού Σχολικών Κτιρίων (ΟΣΚ), “φωτογραφίζοντας” ως υπεύθυνους τον διευθυντή του Γενικού Λυκείου Ιστιαίας και τον τότε πολιτικό προϊστάμενο της Τεχνικής Υπηρεσίας (πολεοδομίας) Ιστιαίας.


Στα πλαίσια του ρεπορτάζ επισκεφθήκαμε το Ενιαίο Λύκειο που στεγάζει το σχολικό κτίριο προκειμένου να διαπιστώσουμε ιδίοις όμμασι το θέμα αλλά και να θέσουμε ερωτήματα καθώς και να ακούσουμε τις απόψεις των δύο διευθυντών, του Γενικού Λυκείου και του ΕΠΑΛ.

«Όλα έγιναν νόμιμα με την σύμφωνη έγκριση των αρμόδιων υπηρεσιών και επίτροπων. Σύμφωνος είναι και ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων. Η κατασκευή έχει σκοπό την εύρυθμη και ασφαλή λειτουργία του σχολείου κατά τις ώρες της παράδοσης των μαθημάτων και μόνο. Δεν έγινε για κανένα άλλο λόγο. Στους κοινόχρηστους χώρους και το προαύλιο δεν έγινε καμία παρέμβαση» δήλωσε ο διευθυντής του Γενικού Λυκείου κ. Ρουμελιώτης.

«Ενημερώθηκα από τον κ. Ρουμελιώτη το καλοκαίρι, παρουσία του κ. Σταθαρά, ότι θα γίνουν οι συγκεκριμένες εργασίες για να λυθούν λειτουργικά προβλήματα. Έθεσα το θέμα της διάκρισης των μαθητών και δεν ενεπλάκη στις εργασίες. Δεν είμαι στην Σχολική Επιτροπή και μόλις ανέλαβα ως διευθύντρια. Τον Αύγουστο μήνα είναι δύσκολο να ενημερωθούν οι σύλλογοι. Του έχω εμπιστοσύνη και αναγνωρίζω την πολυετή πείρα του ως εκπαιδευτικό.» δήλωσε η διευθύντρια του ΕΠΑΛ κα. Μπλαβάκη.

Προσπαθήσαμε να επικοινωνήσουμε με τον τέως πολιτικό προϊστάμενο της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου κ. Σταθαρά αλλά δεν κατέστη δυνατό, θα προσπαθήσουμε να επικοινωνήσουμε εκ νέου.

Για το θέμα έχει λάβει γνώση ο πρόεδρος της Δημοτικής Ενότητας Ιστιαίας κ. Φενερίδης, γονιός μαθητή του ΕΠΑΛ, όπου και ενημέρωσε την δήμαρχο Ιστιαίας-Αιδηψού κα. Ευσταθίου Σπανού.
Πηγή
Tromaktiko
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ