2014-09-21 13:54:13
Φωτογραφία για Αχαΐα: Μόλις οκτώ αστυνομικοί καταφθάνουν στην Αστυνομική Διεύθυνση με τις έκτακτες μεταθέσεις
Τη στιγμή που οι ελλείψεις σε έμψυχο δυναμικό, τεχνικά μέσα και υποδομές και φυσικά με την εγκληματικότητα να... αυξάνεται μέρα με την ημέρα, το αρμόδιο συμβούλιο της ΕΛ.ΑΣ. συνεδρίασε και πάλι τις προηγούμενες ημέρες προκειμένου να συντάξει και να κοινοποιήσει τον πίνακα με τις έκτακτες μεταθέσεις για κάθε Αστυνομική Διεύθυνση της χώρας.

Οι έκτακτες αυτές μεταθέσεις έρχονται προς ενίσχυση των Υπηρεσιών της ΕΛ.ΑΣ. και κυρίως είναι συμπληρωματικές στις πέντε τακτικές μεταθέσεις που έγιναν για την Αχαΐα τον περασμένο Ιανουάριο.

Συγκεκριμένα βάσει του πίνακα έκτακτων μεταθέσεων η Α.Δ. Αχαΐας ενισχύεται με 8 αστυνομικούς, η Αιτωλία με 1, η Ακαρνανία με 7 και η Ηλεία με 3 αστυνομικούς.

Το ζήτημα, είναι, όπως γράφει αρκετά συχνά το PatrasTimes, πως η Αχαΐα κάθε χρονιά ζητά προσωπικό, όμως πάντοτε, το προσωπικό που αποφασίζει η ηγεσία της Αστυνομίας να σταλεί στην περιοχή τόσο κατά τις τακτικές όσο και κατά τις έκτακτες μεταθέσεις, παρά τις πιέσεις, δεν επαρκεί, αφού η μικροεγκληματικότητα, ιδίως σε συγκεκριμένες περιοχές, να είναι ιδιαιτέρως αυξημένη.


Τα στοιχεία που έχει παρουσιάσει κατά καιρούς το PatrasTimes, αναφέρουν πως η δύναμη της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αχαΐας υπολείπεται κατά 200 περίπου οργανικές θέσεις από το οργανόγραμμα του 1985!

Για το θέμα έχουν κάνει πολλές παρεμβάσεις τόσο η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Αχαΐας, όσο και φορείς της περιοχής.

«Είναι στιγμή ευθύνης για όλους να ενισχυθεί επιτέλους η Αχαΐα σε αστυνομικό προσωπικό και μέσα και να εμπεδωθεί το αίσθημα ασφάλειας στους πολίτες, αλλά και η αίσθηση ότι υπάρχει και λειτούργει η συντεταγμένη πολιτεία για όλους» είχε σχολιάσει η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Αχαΐας σε πρόσφατη ανακοίνωση παρέμβασή της.

Κωνσταντίνα Τσιάμη
Πηγή
Tromaktiko
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ