2014-09-21 17:11:09
Φωτογραφία για «Φόλες» αναστατώνουν το δήμο Ήλιδας - Ανησυχούν οι περίοικοι
Ανάστατοι είναι οι κάτοικοι στην ευρύτερη περιοχή της Δαφνιώτισσας και της Οινόης του δήμου Ήλιδας, από τα αλλεπάλληλα κρούσματα δηλητηρίασης ζώων Όπως καταγγέλλουν στο patrisnews.com, φόλες βρίσκονται παντού διάσπαρτες στους αγροτικούς δρόμους και τα χωράφια μεταξύ των δύο δημοτικών διαμερισμάτων και ήδη έχουν δηλητηριαστεί πολλά ζώα, ενώ ορισμένοι κατάφεραν και έσωσαν στο παραπέντε τα σκυλιά τους που είχαν την ατυχία να φάνε το δηλητήριο.

Το πρόβλημα εντοπίζεται το τελευταίο δεκαπενθήμερο και σύμφωνα με τις καταγγελίες το δηλητήριο τοποθετείται σε κομμάτια από κρέας και λίπος, καθώς έτσι γίνεται πιο εύκολα η προσέγγιση των ζώων. Εκτιμούν δε ότι πρόκειται για πολύ ισχυρό δηλητήριο και μέχρι σήμερα έχουν πεθάνει αρκετά σκυλιά, γάτες, αλεπούδες, ακόμη και φίδια.

Ισχυρό δηλητήριο

Είναι χαρακτηριστικό μάλιστα αυτό που ανέφερε κάτοικος της περιοχής, ο οποίος είδε φίδι προχθές να προσεγγίσει φόλα και σε χρόνο δευτερολέπτων έχασε τη ζωή του. Είναι δηλαδή τόσο ισχυρό το δηλητήριο που χρησιμοποιούν οι επιτήδειοι που κατάφερε και εξόντωσε και το δηλητήριο του φιδιού.


Οι κάτοικοι φοβούνται πλέον να αφήσουν τα ζώα τους ελεύθερα στην περιοχή, αφού ανά πάσα στιγμή κινδυνεύουν, και ερευνούν εξονυχιστικά κάθε σημείο από το οποίο περνούν για να μην βρεθούν προ εκπλήξεως.

Μάλιστα, προειδοποιούν και τους κυνηγούς, οι οποίοι ενδεχομένως θα βρεθούν στην περιοχή για κυνήγι, να είναι πολύ προσεκτικοί για να μην έχουν απώλειες.

Τις τελευταίες ημέρες αρκετοί είναι αυτοί που είτε έχασαν τα ζώα τους είτε κινδύνευσαν από τις φόλες, ωστόσο δεν μπορούν να δώσουν απάντηση σχετικά με το ποιος μπορεί να έκανε κάτι τέτοιο.

Ωστόσο ζητούν την προστασία της πολιτείας και φυσικά καλούν όποιον δει ή υποπτεύεται κάτι, να απευθυνθεί στις αρχές.

Να σημειωθεί ότι υπάρχει ανησυχία και για το γεγονός ότι τα ζώα αποσυντίθενται πολύ γρήγορα εξαιτίας της παραμονή στους στο ύπαιθρο, γεγονός που δημιουργεί επιπλέον ανησυχία για το θέμα προστασίας της δημόσια υγείας.

Μαρία Καραμπάτση
Πηγή
Tromaktiko
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΤΕΝΑΧΩΡΗΘΗΚΕ Ο ΓΚΑΛΗΣ...
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
ΣΤΕΝΑΧΩΡΗΘΗΚΕ Ο ΓΚΑΛΗΣ...
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ