2014-09-23 12:05:59
Φωτογραφία για ΠΟΥ: Αν δε ληφθεί δράση, θα έχουμε 20.000 κρούσματα Εμπολα μέχρι το Νοέμβριο
Το καμπανάκι του κινδύνου για τον Εμπολα κρούει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας προειδοποιώντας πως... πάνω από 20.000 άνθρωποι θα έχουν μολυνθεί από τον θανατηφόρο ιό μέχρι τις αρχές του Νοεμβρίου εάν δεν γίνει κάτι για την ενίσχυση των μέτρων ελέγχου της επιδημίας στη δυτική Αφρική.

Εάν δεν υπάρξει αλλαγή σε ότι αφορά τα μέτρα ελέγχου της επιδημίας, στις αρχές Νοεμβρίου θα υπάρχουν 9.939 κρούσματα στη Λιβερία, 5.925 στη Γουινέα και 5.063 στη Σιέρα Λεόνε, σύμφωνα με τους υπολογισμούς των ερευνητών.

Στη μελέτη του διεθνούς οργανισμού, που δημοσιεύτηκε στην επιθεώρηση «New England Journal of Medicine», αναφέρεται ότι, χωρίς την άμεση βελτίωση των μέτρων προφύλαξης, κατά τους επόμενους μήνες , θα υπάρχουν εκατοντάδες νέα κρούσματα και θάνατοι κάθε εβδομάδα. Σύμφωνα με τον ΠΟΥ, η θνησιμότητα των ασθενών ανέρχεται τώρα στο 70,8%.

Οι αξιωματούχοι του διεθνούς οργανισμού πρόσθεσαν επίσης πως, εάν δεν ληφθούν μέτρα, ο ιός μπορεί να γίνει ενδημικός στην περιοχή της δυτικής Αφρικής. Μέχρι τώρα,η επιδημία έχει προκαλέσει το θάνατο 2.800 ανθρώπων στη δυτική Αφρική από την αρχή του έτους.


Η Λιβερία, η Γουινέα και η Σιέρα Λεόνε έχουν δεχτεί το μεγαλύτερο πλήγμα. Λίγες ώρες νωρίτερα, οι αρχές στη Σιέρα Λεόνε ανακάλυψαν 70 πτώματα και 150 νέα κρούσματα της επιδημίας του ιού Έμπολα, της χειρότερης που έχει καταγραφεί μέχρι σήμερα στην Ιστορία. «Θα χρειαστεί να κηδέψουμε πολλούς ανθρώπους, αλλά αυτό είναι συνηθισμένο από την αρχή της επιδημίας.Τώρα έχουμε επιπλέον τουλάχιστον 150 νέα κρούσματα», δήλωσε ο Στίβεν Γκαοτζιά, επικεφαλής του κέντρου επιχειρήσεων για την αντιμετώπιση καταστάσεων εκτάκτου ανάγκης. Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ