2014-09-23 16:22:22
Φωτογραφία για Δημιουργία Google Mail χωρίς το Google Plus
Μέχρι σήμερα απαιτούνταν λογαριασμός στο Google+ προκειμένου κάποιος χρήστης να έχει τη δυνατότητα να φτιάξει τον λογαριασμό του στο Google, προαπαιτούμενο που πλέον καταργήθηκε μετά την σχετική απόφαση της Google.

Το Gmail πλέον απαγκιστρώνεται από το Google+, σταδιακά για όλους. Δεν ήταν λίγοι εκείνοι οι χρήστες που θεωρούσαν ανούσια αυτή την υποχρέωση που ίσχυε από το 2012 μέχρι σήμερα, με πολλούς χρήστες να εμφανίζονται αρκετά ενοχλημένοι από αυτό.

Το Ars Technica θεωρεί ότι η σταδιακή απαγκίστρωση των υπηρεσιών της Google από το κοινωνικό δίκτυο του κολοσσού του Διαδικτύου συνδέεται με την αποχώρηση του ιδρυτή του Google +, Vic Gundotra, τον Απρίλιο του 2014.

Το SlashGear σε σχετικό άρθρο του τονίζει ότι ο μέσος χρήστης της υπηρεσίας ηλεκτρονικού ταχυδρομείου της Google δεν εμφανίζεται να ενδιαφέρεται ιδιαίτερα για το Google +, επομένως η κίνηση αποσύνδεσης της μίας υπηρεσίας από την άλλη φάνταζε ως λογική κίνηση.

Παράλληλα, το YouTube δεν απαιτεί πλέον τη σύνδεση με έναν λογαριασμό στο Google+, ενώ το ίδιο ισχύει από τον Αύγουστο και έπειτα για την υπηρεσία φωτογραφιών της Google.

Δεν θα πρέπει να θεωρηθεί αυτή η κίνηση ότι η Google εγκαταλείπει το κοινωνικό της δίκτυο, απλώς αλλάζει τις προτεραιότητές της, ενώ για πολλούς μία τέτοια ενέργεια θεωρείται ως δείγμα ωρίμανσης του Google social network.
πηγη
pestanea
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ