2014-09-24 11:00:10
Φωτογραφία για ΑΛΕΦΑΝΤΟΣ : ΔΕ ΘΑ ΤΟ ΞΕΧΑΣΩ...
Κατάθεση ψυχής από τον Νίκο Αλέφαντο στη στήλη του στο "" για το χαμένο πρωτάθλημα με τον Ολυμπιακό. Ο Μαυρογενίδης, οι ακαταλαβίστικες αλλαγές του Αναστασιάδη κι ο Βόκολος.

Αναλυτικά:

Σήμερα θα μιλήσω και για τον Αναστασιάδη του ΠΑΟΚ με τον οποίο έχω προσωπικά, ζημίωσε πολύ την καριέρα μου, αλλά δεν μπορώ να μην πω την αλήθεια.

Πρώτα όμως να ξεκινήσω από τον Ολυμπιακό στην Πάτρα. Αυτοί που έπαιξαν είναι πολύ υποδεέστεροι από τους άλλους που δεν έπαιξαν. Δεν παρουσίασαν σύνολο με ταχύτητα, με συνδυασμούς, τους μπλόκαρε πολύ καλά η Παναχαϊκή. Για παράδειγμα, ο Ομάρ, ο Σαλίνο και ο Μαζουάκου έχουν μεγάλη διαφορά μεγάλη από τους άλλους. Μόνο ο Σιόβας ήταν καλός, αυτός έκανε διαφορά. Έχω ξαναπεί ότι τον θέλω πολύ τον Σιόβα να γυρίσει στην άμυνα, φτιάχνει το παιχνίδι από πίσω.

Ο Μπουχαλάκης ξέρει μπάλα και έχει καλό πόδι, αλλά είναι πολύ αργός και δεν έχει επαναφορές, πράγμα απαραίτητο στο σύγχρονο ποδόσφαιρο. Είναι στατικός. Χωρίς ρυθμό πώς θα προχωρήσεις; Ο Φορτούνης δεν είναι δεκάρι, είναι παίκτης να κινείται στα άκρα, αλλά δεν βλέπει το γκολ. Η τριάδα Μπουχαλάκης, Ντιγκά, Φορτούνης δεν τράβαγε.


Ο Μπενίτες έχει στόφα σέντερ φορ, είναι γρήγορος, έχει και τα δύο πόδια, ξέρει και πιο καλή μπάλα από τον Διαμαντάκο. Χρόνο θέλει να προσαρμοστεί.

Ο Γιαννούλης έβγαινε αλλά δεν μπορούσε να περάσει μία σέντρα της προκοπής με φάλτσο.

Ο Ντουρμάζ είναι πολύ καλός στο ένας εναντίον ενός αλλά για να αναδειχτεί πρέπει να έχει σέντερ φορ δίπλα όπως ο Μήτρογλου, να του πασάρει και να σκοράρει.

Ο πιτσιρικάς που πήρε από την Παναχαϊκή ο Ολυμπιακός, ο Πλέγας, λίγο έπαιξε. Δεν ξέρω πόσο καλός είναι, όμως χωρίς ταχύτητα μπλέκεις… Εγώ αυτά που κοιτάω πρώτα σε έναν παίκτη είναι τρία πράγματα: Σωματικά προσόντα, ταχύτητα, τεχνική.

Πάντοτε ως προπονητής τους γρήγορους αντιπάλους έτρεμα. Τον Αναστόπουλο, τον Σαραβάκο, είδατε ο Μιραλάς τι κάνει στην Αγγλία επειδή είναι γρήγορος και τεχνίτης, νέο συμβόλαιο του δίνει η Έβερτον με 3 εκ. ευρώ το χρόνο. Η ντρίμπλα πάνω στην ταχύτητα είναι αυτή που σκοτώνει.

Η Παναχαϊκή ήταν πολύ καλή, μιλάμε για ομάδα Β΄ Εθνικής, μάζεψε όμως καλά κορμιά, καλοί παίκτες. Το πάλεψαν το παιχνίδι και με 10 παίκτες. Και ο προπονητής της ξύπνιος φαίνεται. Τον είχα στον Ιωνικό, ήταν σέντερ φορ βαρύς, τον είχα αναπληρωματικό, ήταν καλό παιδί.

Τον ΠΑΟΚ τον ξαναείδα στο Αγρίνιο. Μεγάλη διαφορά από πέρσι. Πολύ καλά στημένος, ωραίες αλληλοκαλύψεις πίσω, έχουν και ηθικό, έχουν εύκολο το γκολ, ο Αθανασιάδης είναι σε φόρμα φέτος, ο Μακ πολύ καλή μεταγραφή, τρέχουν πολύ στο κέντρο και πιέζουν, τον έσβησε τον Παναιτωλικό στο Αγρίνιο. Μην ξεχνάμε τι κάζο είχε πάθει πέρσι εκεί ο ΠΑΟΚ, μην ξεχνάμε ότι και πέρσι και φέτος σκόνταψε εκεί ο Ολυμπιακός. Ο Βίτορ πολύ καλός πίσω, ο Κατσικάς έχει ανέβει, ο Σκόνδρας επίσης έχει ανέβει δεξιά, ο δε Ρουμάνος αριστερός μπακ είναι πολύ καλός παίκτης.

Θέλω να τον ξαναδώ τον ΠΑΟΚ στο Καραϊσκάκη στο ματς με τον Ολυμπιακό που πλησιάζει. Είναι ανεβασμένος φέτος ο ΠΑΟΚ, αλλά εγώ πιστεύω ότι αυτός ο Ολυμπιακός κανονικά πρέπει να τον πνίξει στον Πειραιά και γενικώς να πάρει το πρωτάθλημα με πολλούς βαθμούς διαφορά. Δεν μπορεί καμία ελληνική ομάδα να του πάρει το πρωτάθλημα.

Είπα καλά λόγια για τον φετινό ΠΑΟΚ του Αναστασιάδη, αυτό για εμένα δεν ήταν εύκολο. Λέω όμως την αλήθεια.

Ο Αναστασιάδης μου έχει κάνει κακό. Εκείνο το πρωτάθλημα που θα έπαιρνα με τον Ολυμπιακό, το πιο ηρωικό πρωτάθλημα αφού κανείς δεν αναλάμβανε τον Ολυμπιακό -θυμάστε ο Αναστόπουλος που δεν άφηνε την Κέρκυρα ενώ του τηλεφωνούσε ο Σάββας Θεοδωρίδης και ο Κόκκαλης- εκείνο το πρωτάθλημα λοιπόν δεν το πήρα λόγω Δούρου και ΠΑΟΚ.

Δεν θα ξεχάσω που είχαμε νικήσει τον Πανιώνιο και έρχεται ο Μαυρογενίδης και μου λέει "κύριε Νίκο, έβαλε γκολ ο Παναθηναϊκός στην Τούμπα στο ΄94". Δεν θα ξεχάσω που νικούσε ο ΠΑΟΚ 1-0 στο ημίχρονο και κάνει τρεις αλλαγές ακαταλαβίστικες ο Αναστασιάδης, βγάζει τους καλύτερους παίκτες και το γυρίζει ο Παναθηναϊκός το ματς, δεν θα ξεχάσω τον Βόκολο… Δεν ήταν μόνο το 2-2 στη Λεωφόρο που μας πήρε ισοπαλία ο Παναθηναϊκός ενώ έπρεπε να τον νικήσουμε -αλλά μας έσφαξε ο Δούρος με τον Τζιοβάνι και τον Κυργιάκο- ήταν και η νίκη του Παναθηναϊκού στην Τούμπα με προπονητή τον Αναστασιάδη… Με γκολ στο τέλος Δύσκολο ματς του Ολυμπιακού τώρα στο Περιστέρι. Ο Σπανός και ο Αγγελόπουλος είναι δίκαιοι άνθρωποι, για να διώξουν τον Παράσχο πάει να πει ότι ο κόμπος είχε φτάσει στο χτένι. Το Βατερλό με την ομάδα της Βοσνίας, δεν το ξεπεράσανε ποτέ. Χρειαζόταν ένα σοκ αλλαγής ο Ατρόμητος. Δεν υπάρχει τώρα καινούργιος Έλληνας προπονητής γι΄ αυτήν την ομάδα, καλά κάνουν και πάνε να πάρουν τον Πίντο.
olympiacos-blog
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ