2014-09-25 12:55:32
Φωτογραφία για Καταγγέλλουν σημεία και τέρατα σε ιδιωτικά σχολεία
Εκπαιδευτικοί απολύονται προφορικά χωρίς να καταγγέλλεται η σύμβασή τους, άλλοι προσλαμβάνονται χωρίς πτυχία και διδάσκουν χωρίς διοριστήρια και με μισθούς πείνας. Ορατός ο κίνδυνος αλλοίωσης βαθμολογιών, ενδοσχολικών εξετάσεων και απολυτηρίων.

Σε πολλά ιδιωτικά σχολεία συμβαίνουν σημεία και τέρατα, σύμφωνα με καταγγελίες εκπαιδευτικών και γονέων. Παράλληλα, είναι πλέον φανερό ότι οι νομοθετικές ρυθμίσεις του πρώην υπουργού Παιδείας Κ. Αρβανιτόπουλου κατόρθωσαν να αποδυναμώσουν σε μεγάλο βαθμό την οριζόμενη από το Σύνταγμα εποπτεία της πολιτείας επί των ιδιωτικών εκπαιδευτηρίων.

Εκπαιδευτικοί απολύονται προφορικά χωρίς να καταγγέλλεται η σύμβασή τους, άλλοι προσλαμβάνονται από τους ιδιοκτήτες, χωρίς πτυχία, χωρίς να ελέγχονται τα τυπικά τους προσόντα και βρίσκονται σήμερα στις τάξεις χωρίς διοριστήρια, όπως αναφέρει σημερινό δημοσίευμα της «Εφημερίδας των Συντακτών».


Χαρακτηριστική είναι η καταγγελία γονέα (την οποία έχει ήδη στα χέρια του ο υπουργός Παιδείας) ο οποίος πληροφορήθηκε ότι σε ιδιωτικό σχολείο παραχαράσσεται το ωρολόγιο πρόγραμμα με την πλήρη κατάργηση των μαθημάτων Γενικής Παιδείας (Β΄ Λυκείου), ώστε οι μαθητές να διδάσκονται μόνο τα μαθήματα κατεύθυνσης.

Οι «εκπαιδευτικοί» χωρίς διοριστήριο είναι πιθανόν να μην έχουν τους προβλεπόμενους από τη νομοθεσία τίτλους σπουδών, με αποτέλεσμα να αποτελούν φτηνό εργατικό δυναμικό το οποίο κανείς δεν γνωρίζει αν δηλώνεται στις νόμιμες αρχές.

Είναι εύλογο ότι οι «εκπαιδευτικοί» αυτοί δεν νομιμοποιούνται να υπογράφουν βαθμολογίες, να διορθώνουν διαγωνίσματα, να υπογράφουν τίτλους προαγωγικούς ή απολυτήριους. Τίθεται, δε, ζήτημα εξαπάτησης των γονέων που πληρώνουν εξαιρετικά υψηλά δίδακτρα για εκπαιδευτικές υπηρεσίες αμφίβολης ποιότητας και νομιμότητας.

Ένα από τα πολλά χαρακτηριστικά παραδείγματα είναι η καταγγελία μιας νέας εκπαιδευτικού ειδικότητας ΠΕ 70, η οποία ενημέρωσε την ΟΙΕΛΕ ότι σε ένα ιδιωτικό σχολείο, όπου προσήλθε για συνέντευξη, της ζητήθηκε να εργαστεί για δοκιμαστική περίοδο ενός μήνα αμησθί.
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ