2014-09-26 06:29:08
Φωτογραφία για Η Ρωσία απαγόρευσε την είσοδο σε Γερμανίδα ευρωβουλευτή
Οι ρωσικές αρχές στο αεροδρόμιο Σερεμέτιεβα της Μόσχας δεν επέτρεψαν την είσοδο στη χώρα στη Γερμανίδα ευρωβουλευτή των Πρασίνων Ρεμπέκα Χαρμς, με την αιτιολογία πως είναι «ανεπιθύμητο πρόσωπο», όπως κατήγγειλε η ίδια.

Η  Χαρμς, επικεφαλής της ομάδας των Πρασίνων στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, δήλωσε ότι οι αρχές του αεροδρομίου Σερεμέτιεβα της Μόσχας της είπαν ότι θα διέπρατταν «εγκληματική πράξη», αν της επέτρεπαν να εισέλθει στη χώρα.

Τότε η Χαρμς αποφάσισε να επιβιβαστεί σε ένα αεροπλάνο και να επιστρέψει στις Βρυξέλλες, όπως ανακοίνωσε το γραφείο της.

Η Γερμανίδα ευρωβουλευτής σκόπευε να είναι παρούσα στην ακροαματική διαδικασία ενώπιον δικαστηρίου της Μόσχας της Ουκρανής πιλότου Ναντιέζντα Σαβτσένκο, που κρατείται στη Ρωσία.

Η Μόσχα κατηγορεί τη Σαβτσένκο ότι συνέδραμε στον φόνο δύο Ρώσων δημοσιογράφων όταν πολεμούσε με μια ταξιαρχία εθελοντών στην ανατολική Ουκρανία. Η πιλότος, που αιχμαλωτίστηκε από τους φιλορώσους αυτονομιστές αντάρτες τον Ιούνιο, κρατείται σε φυλακή της νότιας Ρωσίας. Το Κίεβο έχει κατηγορήσει τη Μόσχα ότι την έχει απαγάγει.
Πηγή
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ