2014-09-26 08:02:08
Φωτογραφία για Mπάχαλο οι «Ημέρες τουρισμού» από έφοδο του ΣΔΟΕ!
Σκηνές απείρου κάλλους διαδραματίζονται από το πρωί της Πέμπτης στην Πλατεία Ελευθερία, όπου πραγματοποιούνται οι εκδηλώσεις για τις ημέρες τουρισμού της Περιφέρειας Κρήτης.

Πριν καλά-καλά ξεκινήσουν οι εκδηλώσεις που στόχο έχουν την προβολή των τοπικών προϊόντων στο χώρο εισέβαλαν άνδρες του ΣΔΟΕ κάνοντας ελέγχους και επιβάλλοντας πρόστιμα.

Το θέμα δεν άφησε ασχολίαστο, χωρίς ωστόσο να αναφερθεί συγκεκριμένα, ο αντιπεριφερειάρχης Ευριπίδης Κουκιαδάκης ο οποίος μιλώντας από μικροφώνου έκανε λόγο για όσους βάζουν εμπόδια στην ομαλή διεξαγωγή των εκδηλώσεων ενώ στην ουσία είναι ωφελούμενοι από αυτές.

Η πρώτη έφοδος του ΣΔΟΕ έγινε το πρωί της Πέμπτης ενώ υπήρξε και δεύτερη λίγο πριν τα εγκαίνια κατά την οποία μάλιστα, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες του inotos,  υπήρξε έντονη λογομαχία μεταξύ των δύο ανδρών του ΣΔΟΕ και των στελεχών της Περιφέρειας, με τους πρώτους να συνεχίζουν τους ελέγχους και να επιβάλλουν πρόστιμα και να προειδοποιούν ότι θα βρίσκονται εκεί και το πρωί της Παρασκευής αλλά και όλες τις υπόλοιπες μέρες της έκθεσης.


Κατά τη διάρκεια των εγκαινίων αλλά και των ωρών που ακολούθησαν στην πλατεία επικράτησε πανικός στους εκθέτες οι οποίοι να επισημάνουμε ότι στην πλειοψηφία τους είναι οικοτέχνες και χειροτέχνες ενώ σχεδόν σε όλα τα υπόλοιπα περίπτερα πωλούνται παραδοσιακά προϊόντα. Κάποιοι από αυτούς μετά τα πρώτα πρόστιμα που έπεσαν δήλωναν διατεθειμένοι ακόμα και να εγκαταλείψουν την έκθεση.

Οι συνθήκες κάτω από τις οποίες το ΣΔΟΕ αποφάσισε να … εγκατασταθεί στις ημέρες τουρισμού δεν είναι γνωστές. Να υπενθυμίσουμε ωστόσο ότι εκπρόσωποι των εμπόρων  σε σύσκεψη για τις εκδηλώσεις είχαν εκφράσει την  άποψη  ότι η λειτουργία των περιπτέρων λειτουργεί ανταγωνιστικά στην αγορά του Ηρακλείου.
Πηγή Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ