2014-09-27 02:28:04
Φωτογραφία για Δεν υπάρχει κανένα ποιοτικό πρόβλημα στο νερό του Ξηριά
Το γεγονός ότι δεν υπάρχει το παραμικρό πρόβλημα στο νερό του χειμάρρου Ξηριά, έδειξαν οι πρώτοι εργαστηριακοί έλεγχοι, σύμφωνα με προφορική πληροφόρηση της αντιπεριφερειάρχη Δωροθέας Κολυνδρίνη, με πιθανότερο σενάριο, οι μικροί κέφαλοι που εντοπίστηκαν θανατωμένοι στον χείμαρρο ενδεχομένως να πέταξε κάποιος αλιέας γιατί λόγω του μικρού τους μεγέθους δεν μπορούσε να τα πουλήσει ή κινδύνεψε με μεγάλο πρόστιμο από το Λιμεναρχείο Βόλου.

Σήμερα, η αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας, Δωροθέα Κολυνδρίνη, ενημερώθηκε από το διαπιστευμένο εργαστήριο που ανέλαβε τους ελέγχους ότι δεν υπάρχει μικροβιολογική επιβάρυνση ούτε βαρέα μέταλλα στο νερό του χειμάρρου, που να δικαιολογούν το θάνατο τόσων ψαριών. Εξάλλου, τα ψάρια ήταν κεφαλόπουλα και μικρού μεγέθους, ενώ από την αυτοψία φάνηκε ότι έφεραν εκδορές πιθανόν από δίκτυα.

Αυτά τα δεδομένα συνηγορούν υπέρ της άποψης ότι τα ψάρια αλιεύτηκαν από κάποιον ψαρά, που λόγω του μικρού τους μεγέθους δεν μπορούσε να τα πουλήσει. Έτσι, για να μην πληρώσει πρόστιμο στο Λιμεναρχείο (που είναι ιδιαίτερα υψηλό στη συγκεκριμένη περίπτωση) φαίνεται ότι προτίμησε απλά να τα πετάξει στις όχθες του χειμάρρου, αναστατώνοντας τους κατοίκους και τους φορείς της πόλης.
Πηγή Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ