2014-09-28 09:27:10
Φωτογραφία για Οι Έλληνες έκοψαν ακόμη και το κρεβάτι λόγω της οικονομικής κρίσης!
Η οικονομική κρίση και η ψυχολογική κατάσταση των Ελλήνων τα τελευταία χρόνια έχουν ως αποτέλεσμα τη μειωμένη  δραστηριότητα τους σύμφωνα με τις τελευταίες ΕΡΕΥΝΕΣ!

"Η μείωση των εκτρώσεων δεν οφείλεται στην ενημέρωση για την αντισύλληψη αλλά στη μείωση της  δραστηριότητας του ελληνικού πληθυσμού", ανέφερε ο καθηγητής Μαιευτικής-Γυναικολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών και διευθυντής της Β' Μαιευτικής και Γυναικολογικής Κλινικής του Αρεταίειου Νοσοκομείου, Γεώργιος Κρεατσάς.

Η απουσία τέτοιου είδους αγωγής, και το έλλειμμα ενημέρωσης αποτυπώνονται σε αποτελέσματα έρευνας της Β' Μαιευτικής Κλινικής του Πανεπιστημίου Αθηνών, που παρουσίασε ο καθηγητής, σύμφωνα με την οποία το 48% των νέων που ρωτήθηκαν, ενημερώνεται για θέματα τετοιας  συμπεριφοράς από το Διαδίκτυο, το 32% από φίλους και μόνο το 7% από επαγγελματίες υγείας, οι οποίοι, όπως είπε ο καθηγητής, είναι και οι πλέον αρμόδιοι για την σωστή ενημέρωση των πολιτών.


Από την πλευρά της η υφυπουργός Υγείας Κατερίνα Παπακώστα, κατά τη διάρκεια της ομιλίας της εστίασε στην προληπτική ιατρική φροντίδα των γυναικών, σημειώνοντας, ότι δυστυχώς στην ελληνική κοινωνία υπάρχουν ακόμη ταμπού και προκαταλήψεις γύρω από τα θέματα αυτά. "Στην υγεία δεν υπάρχουν ταμπού και στην πρόληψη δεν πρέπει να υπάρχουν προκαταλήψεις", είπε χαρακτηριστικά.

"Η πρόληψη αποτρέπει την εμφάνιση γυναικολογικών προβλημάτων", δήλωσε ο κ. Κρεατσάς, σημειώνοντας ότι, με βάση τις πρόσφατες εξελίξεις, απαιτείται όλες οι γυναίκες να ακολουθούν προγράμματα πρόληψης και το σύστημα υγείας να καλύπτει εξετάσεις που εστιάζουν σε υπηρεσίες πρόληψης. Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΕΙΔΕΣ Η ΔΕΗ;....
ΕΠΟΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
ΕΙΔΕΣ Η ΔΕΗ;....
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ