2014-09-28 11:28:11
Φωτογραφία για ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ ΘΕΤΕΙ ΤΟ ''ΠΟΤΑΜΙ'' ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Με κουστούμι ο Σταύρος στον...... προθάλαμο της εξουσίας!Τις προϋποθέσεις που θα θέσει το ''Ποτάμι'' για να συμμετάσχει στην επόμενη κυβέρνηση περιγράφει ο επικεφαλής του, Σταύρος Θεοδωράκης: «Το ''Ποτάμι'' δεν έρχεται για να διορίσει τους δικούς του, έρχεται για να εξασφαλίσει ότι στα υπουργεία θα πάει η Εθνική Ελλάδος», αναφέρει μεταξύ άλλων, σε συνέντευξή του στον ''Ελεύθερο Τύπο'', απαντώντας σε σειρά ερωτήσεων, κυριότερες εκ των οποίων:

Είστε από αυτούς που φοβούνται για τις καταθέσεις τους αν και εφόσον έρθει ο ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία;

Οι δικοί μου φόβοι είναι άλλοι. Ότι στον ΣΥΡΙΖΑ υπάρχουν πολλοί που δεν έχουν καλή επαφή με την πραγματικότητα. Όταν επιτίθενται στον Ματέο Ρέντσι, όταν βάζουν θέμα ΝΑΤΟ αυτή τη στιγμή, όταν μιλούν για ανοιχτά σύνορα σε μια εποχή μεγάλων και βίαιων μεταναστευτικών κυμάτων, σημαίνει ότι κάποιοι ζουν αλλού και όχι εδώ. Για να μη σας πω ότι δεν είναι καθόλου προοδευτικό να αρνείσαι τον έλεγχο της νομιμότητας στις προσλήψεις.


Η Ρένα Δούρου είπε ότι ο έλεγχος αποτελεί πρόσχημα για απολύσεις Κοιτάξτε, τα πράγματα είναι απλά. Οι λεβέντες του παλαιοκομματικού συστήματος βόλευαν τα δικά τους παιδιά με πλαστά δικαιολογητικά. Χρέος μας, και βεβαίως χρέος αυτών που δηλώνουν αριστεροί, είναι να βρεθούν όλοι αυτοί οι «πλαστοί» και να φύγουν από το Δημόσιο. Όλα τα άλλα είναι δικαιολογίες. Αυτοί που λένε «πρώτα θα σκίσουμε το Μνημόνιο και μετά θα ελέγξουμε και τα πλαστά πτυχία» μου θυμίζουν κάτι παλαιοημερολογίτες που λένε ότι όλα θα διορθωθούν με την Δευτέρα Παρουσία.

Άρα να υποθέσω ότι δεν σας ενθουσίασαν οι εξαγγελίες Τσίπρα στην Θεσσαλονίκη…

Ούτε του Τσίπρα ούτε του Σαμαρά ούτε του Παπανδρέου οι εξαγγελίες με ενθουσίασαν. Γιατί όλοι τα ίδια λένε από τη Θεσσαλονίκη. Είναι η κατάρα της εξουσίας. Όσο την πλησιάζεις τόσο μοιάζεις στους προηγούμενους.

Τι εννοείτε;

Μα, δεν νομίζω ότι είναι πια μυστικό. Στον ΣΥΡΙΖΑ έχει μετακομίσει ένα μεγάλο μέρος της παλιάς πράσινης εξουσίας. Από υπουργοί μέχρι μυστικοσύμβουλοι, που ελπίζουν ότι στον ΣΥΡΙΖΑ θα έχουν την ευκαιρία μιας δεύτερης πολιτικής καριέρας.

Έχετε πει ότι θα θέσετε όρους συμμετοχής στην επόμενη κυβέρνηση. Αυτό αφορά και τα πρόσωπα των υπουργών;

Κυρίως τα πρόσωπα των υπουργών. Γιατί στην Ελλάδα, που οι θεσμοί υπολειτουργούν, τα πρόσωπα παίζουν καθοριστικό ρόλο. Τι αξία έχει να λες «θα δώσω προτεραιότητα στις επενδύσεις και στην αύξηση της απασχόλησης» και να έχεις έναν υπουργό που όλη μέρα το λιβανίζει και δεν παίρνει καμία απόφαση;

Εσείς βλέπετε κάποιο ρόλο για τον εαυτό σας, όπως του αντιπροέδρου της κυβέρνησης;

Όχι βέβαια. Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης πάντως πρέπει να είναι και ο συντονιστής της κυβέρνησης και να μην είναι για τις παρελάσεις.

Αυτή η Εθνική Ελλάδος που είπατε μπορεί να έχει μέσα και αριστερούς και δεξιούς;

Κοιτάξτε, και ο Ολυμπιακός παίρνει τα τελευταία χρόνια το πρωτάθλημα, η Εθνική Ελλάδος όμως έχει παίκτες και από άλλες ομάδες. Ακόμα και παναθηναϊκούς, που είμαστε σε κάμψη. Πέρα από τα αστεία, αυτό πρέπει να είναι το σκεπτικό. Να αξιοποιηθούν οι άξιοι και όχι αυτοί που τριγυρίζουν τους αρχηγούς, γιατί εκεί θα βρεις και αρκετούς αργόσχολους της πολιτικής.

Μπορεί να προτείνετε και πολιτικούς με κομματικό παρελθόν, λ.χ η Άννα Διαμαντοπούλου, ο Γιώργος Φλωρίδης, ο Γιάννης Ραγκούσης, τους οποίους επικαλέστηκαν αρκετοί ομιλητές στην ημερίδα της περασμένης Κυριακής;

Βιάζεστε παρά πολύ. Δεν είμαστε στην εποχή που συγκροτούμε υπουργικό συμβούλιο. Και οι θέσεις δεν δίνονται εξ οφίτσιο. Δίνονται «εκείνη τη στιγμή, σ’ αυτόν τον τομέα, γι’ αυτήν την πολιτική». Και υπάρχουν πολλές δεξαμενές στις οποίες κάθε φορά αναζητάς τους κατάλληλους. Η κύρια δεξαμενή πάντως είναι οι ικανοί της κοινωνίας, που δεν είχαν εμπλοκή με τα πολιτικά λάθη του παρελθόντος.

Έχει άλλη λύση η χώρα πέρα από το να εφαρμόζει το Μνημόνιο;

Η χώρα έχει ανάγκη από ένα εθνικό σχέδιο δράσης. Την επόμενη τριετία θα κάνουμε «αυτά» και την επόμενη δεκαετία θα έχουμε καταφέρει και όλα τα άλλα. Όχι για τους δανειστές μας, αλλά για τα παιδιά μας. Η χώρα θέλει πατριωτικό σχέδιο και συμμαχίες όλων των δημιουργικών δυνάμεων.

''The New Daily Mail'' 
TheNewDailyMail
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ