2014-09-28 15:46:08
Φωτογραφία για Όχι από το Δημοτικό Συμβούλιο του Ναυπλίου στην αξιολόγηση των υπαλλήλων του Δήμου
Κατά τη διάρκεια της συζήτησης, όπως αναφέρει το express.gr, τάχτηκε υπέρ της αξιολόγησης του προσωπικού, αλλά καταδίκασε τη μέθοδο με την οποία αυτή προωθείται. Υπογραμμίστηκε πως «η ποσόστωση αρίστων, μετρίων και ανεπαρκών υπαλλήλων, που προωθείται από το Ν.4250/14, νομοτελειακά θα οδηγήσει σε προκατασκευασμένα αποτελέσματα και θα διαλύσει την έννοια της συλλογικότητας, δημιουργώντας αρνητικό κλίμα μεταξύ των εργαζομένων, καταργώντας τη συνεργασία και συναδελφικότητα, που είναι απαραίτητα για την εύρυθμη λειτουργία των υπηρεσιών του Δήμου».

Συμπερασματικά, το Δημοτικό Συμβούλιο αποφάσισε πλειοψηφικά να εκφράσει την αντίθεσή του στο νέο τρόπο αξιολόγησης των εργαζομένων των δήμων, με βάση το Ν.4250/14, που, όπως επισημάνθηκε, στόχο έχει τη μισθολογική καθήλωση και την απόλυση εργαζομένων, καθώς γίνεται με αδιαφανή και μη αντικειμενικά κριτήρια.

Επιπλέον, το Δημοτικό Συμβούλιο ζήτησε από το Δήμαρχο ν' απέχει από την εφαρμογή της Εγκυκλίου Δ/ΔΑΔ/Φ.32.8/492/8501,8326 για την αξιολόγηση του προσωπικού και σε ό,τι άλλο τον αφορά.


Αντίθεση και από το Πέραμα

Αντίθετο στην αξιολόγηση των υπαλλήλων του Δήμου και στον επανέλεγχο των συμβάσεών τους δηλώνει, εξάλλου, με ομόφωνη απόφασή του, το Δημοτικό Συμβούλιο Περάματος, εξουσιοδοτώντας το δήμαρχο, Γιάννη Λαγουδάκη, να προχωρήσει στην έκδοση εντολής προς τους αρμόδιους υπηρεσιακούς παράγοντες να μην αποστείλουν στοιχεία των εργαζομένων του Δήμου στο Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

«Το Δημοτικό Συμβούλιο είναι αντίθετο στη δήθεν αξιολόγηση των υπαλλήλων και στον προσχηματικό επανέλεγχο των συμβάσεων που έχει δρομολογήσει η κυβέρνηση και αυτό γιατί: βασική επιδίωξή της είναι η προσπάθεια κατεδάφισης του δημοσίου τομέα», τονίζεται σε ανακοίνωση του Δημοτικού Συμβουλίου.
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΟ ΠΑΤΡΙΚΙΩΝ;
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΟ ΠΑΤΡΙΚΙΩΝ;
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ