2014-09-29 16:00:46
Φωτογραφία για ΤΟ ΤΡΟΜΕΡΟ ΡΕΚΟΡ ΤΟΥ... «ΠΕΝΑΛΤΑΚΙΑ» ΜΠΟΥΦΟΝ!
Χρειάστηκε να περάσουν 16 χρόνια από την τελευταία φορά που μία ομάδα δεν δεχόταν γκολ στις πέντε πρώτες αγωνιστικές της Serie A! Συνδετικός κρίκος του τότε και του τώρα ο... Τζίτζι Μπουφόν!

Είχε σούπερ απόκρουση στην πρεμιέρα σταματώντας σε τετ α τετ τον Μάξι Λόπες, στο ντέρμπι με τη Μίλαν "κατέβασε" εντυπωσιακά την κεφαλιά του Χόντα, ενώ το αποκορύφωμα ήρθε το περασμένο Σάββατο όταν απέκρουσε το πέναλτι του Ντένις.

Όλες οι παραπάνω ενέργειες ανήκουν στον (εδώ και 13 χρόνια) φύλακα-άγγελο της εστίας της Γιουβέντους, Τζανλουίτζι Μπουφόν, ο οποίος έχει αναμφίβολα ένα πολύ μεγάλο μερίδιο στο εκπληκτικό ρεκόρ των "μπιανκονέρι": δεν έχουν δεχτεί ούτε ένα γκολ στις πρώτες 5 αγωνιστικές της Serie A!

Αυτό μάλιστα που δίνει ακόμα μεγαλύτερη λάμψη στο ρεκόρ αυτό είναι πως την τελευταία φορά που μία ομάδα ξεκίνησε μία σεζόν στη Serie A συμπληρώνοντας 450 αγωνιστικά λεπτά απαραβίαστης εστίας ήταν η Πάρμα το 1998-99. Όπως μας θυμίζει σε δημοσίευμά του το "sport24.gr", με γκολκίπερ των "κροτσάτι" τον -νεαρό τότε- Μπουφόν!

Μάλιστα ο 36χρονος γκολκίπερ μετράει πλέον δύο σερί αποκρούσεις πέναλτι (πριν τον Ντένις είχε σταματήσει από τα 11 βήματα τον Καλαϊό στο Τζένοα-Γιουβέντους τον περασμένο Μάρτιο) ενώ συνολικά μετράει 11 αποκρούσεις σε 56 εκτελέσεις πέναλτι που του έχουν γίνει σε ματς για το ιταλικό πρωτάθλημα.
olympiacos-blog
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ