2014-09-30 07:31:41
Φωτογραφία για Ένταση στη Μεσογείων για την κατεδάφιση του καταυλισμού των Ρομά
Συγκεντρωμένοι παραμένουν από τα ξημερώματα, Ρομά, αλλά και αλληλέγγυοι που αντιδρούν στην απόφαση του... δήμου Χαλανδρίου για κατεδάφιση του καταβολισμού που βρίσκεται στο Νομισματοκοπείο.

Οι συγκεντρωμένοι έχουν ανάψει φωτιές σε βαρέλια και προειδοποιούν ότι δεν θα επιτρέψουν στα μηχανήματα του δήμου να προχωρήσουν στην κατεδάφιση.

Στις 9 το πρωί αναμένεται να ξεκινήσουν οι διαδικασίες ατεδάφισης του καταυλισμού των Ρομά, καθιστώντας άστεγους εκατοντάδες ανθρώπους.

Οι Ρομά αντικρούουν τις αιτιολογίες της Αποκεντρωμένης Διοίκησης και της προηγούμενης δημοτικής αρχής του Χαλανδρίου περί αυθαίρετου καταυλισμού και καταπατήσεων ιδιοκτησίας, επισημαίνοντας ότι είναι εγγεγραμμένοι κάτοικοι του Δήμου Χαλανδρίου και δικαιούνται, σύμφωνα και με την ελληνική νομοθεσία, να στεγαστούν στο Χαλάνδρι και όχι να πάνε σε μια απομακρυσμένη περιοχή που θα είναι δύσκολη έως αδύνατη η πρόσβαση τους σε σχολεία και υπηρεσίες υγείας.

Η κατεδάφιση των κατοικιών έρχεται σε πλήρη αντίθεση με τις δεσμεύσεις της χώρας μας σε ό,τι αφορά την υποχρεωτική μεταστέγαση του πληθυσμού σε άλλο χώρο και τα ασφαλιστικά μέτρα του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών που βρίσκονται σε ισχύ. Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ