2014-09-30 07:47:08
Φωτογραφία για Η Μόσχα ξεκινά δικαστική έρευνα για εγκλήματα πολέμου με ύποπτους του Π. Ποροσένκο και Α. Γιάτσενιουκ!
Δικαστική έρευνα για εγκλήματα πολέμου κατά του ρωσόφωνου πληθυσμού στην ανατολική Ουκρανία όπου η χρήση βαρέων όπλων προκάλεσε τον θάνατο τουλάχιστον 2.500 ανθρώπων, ανακοίνωσε σήμερα πως ξεκινάει η Ρωσία.

Υποπτοι για εγκλήματα πολέμου είναι τόσο ο πρόεδρος της Ουκρανίας, Π.Ποροσένκο, όσο και ο πρωθυπουργός Α.Γιατσένικου, , όλη η ουκρανική πολιτική ηγεσία που επμπλέκεται στις επιχειρήσεις κατά των αμάχων, αλλά και η στρατιωτική ηγεσία.

Μετά την ολοκλήρωση της έρευνας, αν προκύψουν ευθύνες θα ασκηθούν ποινικές διώξεις από την Γενική Εισαγγελία της Μόσχας και εν συνεχεία θα ζητηθεί η προσαγωγή τους στο Διεθνές Δικαστήριο Εγκλημάτων της Χάγης ή οι ίδιες οι ρωσικές αρχές θα επιδιώξουν να καθίσουν στο σκαμνί τους ηθικούς αυτοουργούς των μαζικών δολοφονιών.

«Η Επιτροπή Έρευνας ξεκίνησε δικαστική έρευνα για γενοκτονία των ρωσόφωνων πληθυσμών που ζουν στο έδαφος των λαϊκών δημοκρατιών του Λουχάνσκ και του Ντονέτσκ», αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο εκπρόσωπος του θεσμού αυτού, ο Βλαντίμιρ Μαρκίν.


«Πρέπει να εντοπιστούν στο εσωτερικό της πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας της Ουκρανίας, των ενόπλων δυνάμεων, της Εθνοφρουράς και του «Δεξιού Τομέα» έδωσαν διαταγές που είχαν στόχο την ολοκληρωτική εξόντωση των ρωσόφωνων πολιτών» στην ανατολική Ουκρανία, πρόσθεσε ο Μαρκίν.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η χρήση βαρέων όπλων και της αεροπορίας στη διάρκεια της σύγκρουσης προκάλεσε τον θάνατο τουλάχιστον 2.500 ανθρώπων και την καταστροφή περισσότερων από 500 πολιτικών κτιρίων στις επαρχίες Ντονέτσκ και Λουχάνσκ.
Πηγή Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ