2014-09-30 10:05:02
Φωτογραφία για Ευρωπαϊκή οδηγία πλήττει οικονομικά την Κύπρο
Ευρωπαϊκή οδηγία η οποία πρέπει να τεθεί σε ισχύ μέχρι την 1η Ιανουαρίου το 2015 αναμένεται να αλλάξει τη χώρα καταβολής του... ΦΠΑ από εταιρείες ηλεκτρονικών και τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών, ορίζοντας ότι αυτό πλέον θα καταβάλλεται στη χώρα που πωλούνται οι υπηρεσίες και όχι στη χώρα που εδρεύει η κάθε εταιρεία.

Σύμφωνα με εμπιστευτική επιστολή του ΓΔ του Υπουργείου Οικονομικών, σε περίπτωση έγκρισης η Κύπρος θα ζημιώνει περίπου 100 εκατομμύρια ετησίως.

Εξ' ου και την περασμένη Τρίτη στη σύσκεψη Αρχηγών αναπτύχθηκε από δύο τουλάχιστον μεγάλα κόμματα προβληματισμός κατά πόσο θα ήταν καλύτερα η εν λόγω οδηγία να μην κυρωθεί και η Κύπρος να πληρώσει σε βάθος χρόνου πρόστιμο που θα της επιβληθεί.

Μάλιστα το θέμα ήταν και σήμερα στην ατζέντα της Επιτροπής Οικονομικών αλλά παραπέμφθηκε εκ νέου στη Σύσκεψη Αρχηγών την Πέμπτη ώστε να ληφθούν πολιτικές αποφάσεις.

Σύμφωνα με εκπροσώπους ενός εκ των μεγάλων κομμάτων, το μεγαλύτερο μέρος των εσόδων προέρχεται από δύο ξένες εταιρείες με έδρα την Κύπρο, η μία εκ των οποίων ασχολείται με την ηλεκτρονική προώθηση ταινιών ερωτικού περιεχομένου.
Πηγή
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ