2014-09-30 15:00:46
Φωτογραφία για Απολύθηκε η δασκάλα που είχε αποπλανήσει 15χρονο
Την απόφαση απόλυσης της αναπληρώτριας δασκάλας από την Κρήτη, η οποία το 2012 είχε σοκάρει το πανελλήνιο όταν αποκαλύφθηκε ότι αποπλανούσε ανήλικους μαθητές που παρέσυρε μέσω facebook, υπέγραψε χθες ο υπουργός Παιδείας Ανδρέας Λοβέρδος. Το περιστατικό το οποίο οδήγησε στην απόλυσή της -έως ότου αποφασίσει οριστικά η Δικαιοσύνη επί της υπόθεσης- αποκαλύφθηκε το 2012. Ομως η 24χρονη σήμερα δασκάλα είχε προσληφθεί και πάλι φέτος, στις 20 Σεπτεμβρίου, ως αναπληρώτρια σε δημοτικό σχολείο του Ηρακλείου!

Το σχολικό έτος 2011-2012 η δασκάλα, που τότε ήταν 22 ετών, υπηρετούσε ως αναπληρώτρια σε δημοτικό σχολείο του Αποκόρωνα Χανίων. Εκείνη την εποχή, η μητέρα ενός 15χρονου μαθητή γυμνασίου κατήγγειλε στη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος πως είδε στο προφίλ του γιου της στο facebook «καυτούς» διαλόγους με τη νεαρή εκπαιδευτικό που την έκαναν να ανησυχήσει, καθώς προέκυπτε αποπλάνηση του 15χρονου.


Το μήνυμα

Το μήνυμα που συντάραξε τη μητέρα του 15χρονου και κατάλαβε πως το παιδί της είχε πέσει στα δίχτυα της 22χρονης ήταν το εξής: «Η ... που μου έκανες προχθές στο σπίτι σου με εξακόντισε στα ουράνια. Θέλω να μου το ξανακάνεις αυτό το κόλπο»!

Ακολούθησε έρευνα της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος από την οποία προέκυψαν πολλά στοιχεία στον λογαριασμό της νεαρής δασκάλας στο facebook. Για την πλήρη διερεύνηση της υπόθεσης είχαν μεταβεί στα Χανιά αστυνομικοί της Δίωξης από την Αθήνα. Οπως είχε δημοσιεύσει στις 11 Ιανουαρίου του 2012 η «Espresso», κατά τη διάρκεια της έρευνας είχαν βρεθεί άσεμνοι διάλογοι με μαθητές και πολλές φωτογραφίες της με αγόρια.

Μέσω facebook

Στη δικογραφία που συνέταξαν οι αστυνομικοί αναφέρεται ότι η δασκάλα «χρησιμοποιούσε την ιδιότητά της για να προσεγγίζει ανηλίκους, ηλικίας 10 έως 15 ετών, μέσω της ιστοσελίδας κοινωνικής δικτύωσης («facebook»), προφασιζόμενη ότι θα τους βοηθούσε στα μαθήματά τους. Με τη μέθοδο αυτή, αφού κέρδιζε την εμπιστοσύνη τους, κατάφερνε στη συνέχεια να τους αποπλανά, προχωρώντας σε ερωτικές πράξεις μαζί τους».

Επειτα από αυτό, η αναπληρώτρια δασκάλα παραιτήθηκε, ενώ δεν της ασκήθηκε πειθαρχική δίωξη, καθώς τα στοιχεία που υπήρχαν δεν κρίθηκαν επαρκή από το αρμόδιο συμβούλιο. Η εκδίκαση της υπόθεσης από τη Δικαιοσύνη εκκρεμεί και μόλις έγινε γνωστό ότι η δασκάλα φέτος επαναπροσλήφθηκε ως αναπληρώτρια, ακολούθησε η ενημέρωση προς τον υπουργό Παιδείας, ο οποίος κατήγγειλε τη σύμβασή της.

Πηγή: Espressonews
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ