2014-10-01 12:14:49
Φωτογραφία για Με μια θηλιά στο λαιμό οι ηλικιωμένοι στην χώρα μας. Παγκόσμια ημέρα της Τρίτης Ηλικίας
του Αλέξανδρου Γιατζίδη, M.D., medlabnews.gr 

Στη σύγχρονη εποχή, οι ηλικιωμένοι παίζουν σημαντικότατο ρόλο, όχι μόνο με τη μετάδοση των εμπειριών και των γνώσεων τους, αλλά και με τη βοήθεια που δίνουν στα παιδιά τους, βοηθώντας τα οικονομικά και αναλαμβάνοντας την φροντίδα των εγγονών τους. 

Σύμφωνα με μελέτες, ο μέσος χρόνος που διαθέτουν οι ηλικιωμένοι ημερησίως, για να φροντίσουν οικείους τους που έχουν ανάγκη, κυμαίνεται από 200 έως 315 λεπτά. Αντιθέτως, οι νεώτεροι άνθρωποι, αφιερώνουν μόλις 50 λεπτά, για να φροντίσουν κάποιον που τους έχει ανάγκη, καθώς δεν μπορούν να διαθέσουν περισσότερο χρόνο. 

Δυστυχώς τα πράγματα όπως διαμορφώνονται στην χώρα μας αναμένονται να είναι δραματικά για τους ηλικιωμένους της. Και αυτό γιατί οι Έλληνες ηλικιωμένοι είναι οι άμεσα ανήμποροι, που πλήττονται με την μείωση των συντάξεων, με τις περικοπές των ασφαλιστικών παροχών των κρατικών ταμείων, με τις περικοπές στα φάρμακα, αλλά και στις κοινωνικές υπηρεσίες. Και αν υπάρχει "ελπίδα" στους νέους της χώρας μας έστω ότι μπορούν να βρουν δουλειά σε κάποια άλλη χώρα, στους ηλικιωμένους μας, αυτή η ελπίδα δεν υπάρχει. 

Απεναντίας γίνεται κάθε μέρα που περνά με τους φόρους, με την δυστυχία που μεταφέρεται από τα ραδιοτηλεοπτικά μέσα και με τις καθημερινές αντιξοότητες, μια θηλιά στο λαιμό του κάθε Έλληνα ηλικιωμένου. .................. read more
pestanea
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ